31.8 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialVictorie inutilă cu Steaua

Victorie inutilă cu Steaua

Succesul Unirii Alba Iulia cu Steaua, 2-1, le-a redus ardelenilor, paradoxal, şi mai tare şansele de salvare.

Unirea Alba Iulia a reuşit a patra victorie la rând pe teren propriu şi, mult mai important, primul succes din istorie împotriva celor de la Steaua Bucureşti. Ardelenii s-au impus cu 2-1, dar au aflat mai apoi că toate eforturile lor au contat doar pentru palmaresul clubului.

Asta, deoarece victoria celor de la Internaţional Curtea de Argeş pe terenul Universităţii Craiova a anulat succesul uniriştilor cu Steaua. Alb-negrii sunt tot la şapte puncte în spatele primului loc neretrogradabil, dar ­numărul etapelor rămase până la final s-a redus cu una.

 

Patru meciuri, patru victorii

„Am înţeles că este prima victorie din istorie contra Stelei, însă în clasament ea nu ne ajută cu nimic. E foarte lung drumul nostru până la a ne salva, dar vom face tot posibilul. Echipa e în creştere şi avem speranţe că putem câştiga toate cele patru partide rămase. Desigur, nu ne ajută rezultatul celor de la Internaţional Curtea de Argeş, normal era să bată Craiova, dar pe mine nu mă interesează ce fac alte echipe. Eu sunt concentrat doar asupra echipei mele, voi încerca să câştig cât mai multe jocuri, iar la final vom vedea dacă suntem salvaţi sau nu”, a declarat antrenorul Unirii, Blaz Sliskovic.

Până la finalul campionatului Unirea va mai juca, în depla­sare, cu Oţelul Galaţi şi cu Gaz Metan Mediaş şi va mai primi vizita celor de la Dinamo Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu. „Mă bucur pentru această victorie care, din păcate, nu ne prea ajută deloc. Oricum, s-a văzut că locul pe care îl ocupăm nu este meritat. Nu avem echipă de retrogradare”, a spus şi ­atacantul Rade Veljovic, aflat la al doilea gol consecutiv în acest sezon. 

 

Debut la 16 ani

Jucătorul Unirii Alba Iulia Nicolae Stanciu a debutat pentru ardeleni în prima ligă chiar la meciul cu Steaua, deşi nu are nici măcar 17 ani. Stanciu, care va împlini „celebra” vârstă într-o zi istorică pentru Steaua, 7 mai, a intrat în repriza secundă în locul accidentatului Nemanja Jovanovic. „De 10 zile se pregăteşte cu echipa mare, iar la antrenamente nu are respect pentru nimeni. Cu o asemenea atitudine va ajunge jucător mare”, l-a caracterizat antrenorul Blaz Sliskovic.

Cele mai citite

Rata șomajului din România, în ușoară scădere

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele centralizate...

Donald Tusk afirmă că liderii UE l-au criticat pe Rutte, următorul șef al NATO

Premierul olandez Mark Rutte, care va fi următorul secretar general al NATO, a fost criticat de alți lideri ai Uniunii Europene în cadrul unui...

Anchetă: câți copii consumă droguri și tutun – date

Trei din 10 copii știu pe cineva care a consumat substanțe psihoactive / droguri, în general din proximitate; Aproape unu din trei adolescenți afirmă că...
Ultima oră
Pe aceeași temă