23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialVezi ce spun martorii despre accidentul de avion de acum două zile...

Vezi ce spun martorii despre accidentul de avion de acum două zile din Brazilia

Un avion local s-a prӑbuşit într-un oraş din nordul Braziliei, omorând cei 16 oameni de la bord, informeazӑ Forţele Aeriene Braziliene, potrivit AP, în urmă cu două zile.

Martorii povestesc cӑ cel puţin unul dintre pasageri striga dupӑ ajutor, fӑcând semne privitorilor prin ferestre dupӑ prӑbuşirea avionului, dar acesta a izbucnit în flӑcӑri înainte sӑ soseascӑ ajutorul.

Echipajul avionului, care aparţine Companiei Aeriene Noar a raportat probleme la scurt timp dupӑ decolarea de la ora 7 a.m. din oraşul Recife spre oraşul Natal.

Toate numele victimelor, aflate pe o listӑ facutӑ publicӑ de compania aerianӑ, par sӑ fie braziliene, deşi lista nu conţinea şi naţionalitatea.

Forţele aeriene nu au spus care au fost problemele sau ce a cauzat prӑbuşirea, dar au spus cӑ investigheazӑ. Vremea nu pare sӑ fi fost un factor deoarece deşi era înnorat, nu ploua când a avut loc dezastrul.

La aproape 5 minute dupӑ ce a decolat, pilotul a încercat sӑ facӑ o aterizare de urgenţӑ într-un loc liber aproape de o plajӑ şi câteva blocuri. Dar avionul a cӑzut repede şi a izbucnit în flӑcӑri în scurt timp.

„Am vӑzut o femeie la un geam cerând ajutor dar apoi pur şi simplu a explodat.” A povestit martorul Erandir Rodrigues da Silva ziarului Folha de Sao Paulo. „Nu s-a putut face nimic.”

Şeful pompierilor, Valdyr Oliveira a declarat cӑ focul a fost stins repede iar anchetatorii lucreazӑ pentru a afla cauzele prӑbuşirii.

„Pilotul a putut sӑ aterizeze, dar impactul cu solul a cauzat explozia.” Spune Oliveira.

Un video realizat de martori, postat pe site-ul ziarului Folha, aratӑ avionul în flӑcӑri, pe pӑmânt, şi mulţi spectatori în apropiere.

Potrivit bazei de date care urmӑreşte accidentele ce au loc pe tot globul, au mai avut loc 4 accidente ce implicau acelaşi model de avion, toate în America Latinӑ.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă