17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialVezi ce impact au jocurile violente pe calculator asupra creierului

Vezi ce impact au jocurile violente pe calculator asupra creierului

Jocurile violente au fost întotdeauna bănuite că afectează creierul pasionaţilor, însă profesorul neurolog Baroness Greenfield de la Universitatea Oxford a demonstrat în mod ştiinţific că acest lucru este cât se poate de adevărat, relatează Daily Mail.

„Ecranul provoacă o mare excitaţie care, în timp, activează starea de dependenţă„, a declarat Greenfield luna trecută, acuzând producătorii de jocuri că fabrică produse care cauzează demenţă în rândul tinerilor. „Acest lucru duce la dependenţa de activităţi pe calculator”.

Diferenţele dintre activitatea cerebrală a tinerilor care au jucat jocuri pe calculator şi a celor care nu au jucat astfel de jocuri au devenit vizibile după doar o săptămână.

În cadrul întâlnirii anuale a Societăţii de Radiologie din America de Nord, au fost prezentate rezultatele scanărilor cerebrale de tip RMN prin care au fost analizate efectele jocurilor violente pe calculator asupra activităţii cerebrale.

Studiul a fost realizat pe 22 de persoane şi a utilizat rezonanţa magnetică, teste psihologice verbale şi teste numerice. Un grup de persoane a jucat jocuri violente câte 10 ore pe zi, timp de o săptămână, în timp ce al doilea grup nu a jucat nici un joc pe calculator în această perioadă.

După o săptămână, „gamerii” au demonstrat o activitate cerebrală mai scăzută în anumite regiuni ale creierului.

Doctorul Yang Wang, asistent de cercetare în Departamentul de Radiologie şi Ştiinţe Imagistice de la Şcoala de Medicină a Universităţii Indiana din SUA, a declarat pentru Medical News Today: „După o săptămână în care subiecţii au jucat jocuri violente, anumite zone cerebrale frontale au înegistrat o activitate scăzută. Acele regiuni cerebrale sunt resposabile cu inhibarea comportamentului agresiv şi controlul emoţiilor„.

Există, însă, şi veşti bune pentru cei care renunţă la jocurile pe calculator: efectele nocive tind să scadă în intensitate după o săptămână.

Cele mai citite

Cod galben de ploi torențiale pentru 9 județe din țară

Avertizarea meteo este valabilă pentru joi, în intervalul 19 septembrie, ora 03 – 19 septembrie, ora 18 În Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade...

Bărbat din Gorj dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa. Familia a relatat că Dănuț Cătălin...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...
Ultima oră
Pe aceeași temă