14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialVesti bune pentru campioana HCM Constanta

Vesti bune pentru campioana HCM Constanta

» Constantenii au fost anuntati de EHF ca vor evolua direct in grupele Ligii Campionilor.

» Echipa de pe litoral a inceput deja campania de achizitii pentru sezonul viitor.

Castigatoare pentru a patra oara a titlului national, HCM Constanta va evolua din nou in grupele celei mai importante competitii continentale rezervate echipelor de club, Liga Campionilor. Gruparea de la malul marii avea de disputat un turneu preliminar pentru a accede in grupele competitiei, dar acest lucru nu mai este necesar, deoarece mai multe formatii s-au retras din intrecere, astfel ca HCM are drumul liber catre grupe. Forul European de Handbal a anuntat echipa de pe litoral ca va juca direct in grupe, fara a mai disputa preliminarii, deoarece o serie de echipe s-au retras din competitie. Campioanele Cehiei (Banik Karvina), Islandei (Haukar), Lituaniei (Granitas Karys), Belgiei (United HC Tongeren), Estoniei (HC Kehra) si vicecampioana Rusiei (Kaustik Volgograd) s-au retras de buna voie, in timp ce campioana Italiei (Casarano) nu a fost acceptata de EHF deoarece nu indeplinea unele conditii de participare. Ca urmare a acestor retrageri, campioana Romaniei a fost pusa deja la socoteala pentru tragerea la sorti a grupelor, programata pe 24 iunie, HCM fiind plasata in urna a cincia valorica.

Oficialii constanteni au demarat deja campania de transferari pentru a intari echipa in vederea unei prestatii cat mai meritorii atat pe plan intern, cat si european. Primii sositi in tabara formatiei de pe litoral sunt George selaru si Marius Mocanu, iar in urmatoarele zile se incearca inregimentarea lui Alexandru Dimache de la Dinamo si a lui Cristian Fenci de la Timisoara. Totodata, HCM este la un pas de a-l pierde pe Rudi Stanescu, acesta find in tratative cu gruparea germana VfL Gummersbach.

SPERANTA
» Modificari la sala
Oficialii echipei de pe ltoral isi doresc sa faca anumite modificari in Sala Sporturilor pentru ca HCM sa poata juca meciurile de pe teren propriu in fata propriilor suporteri. EHF nu a mai acordat o derogare clubului constantean ca in precedentele doua sezoane si astfel HCM va fi nevoita sa isi joace meciurile de pe propriul teren la Buzau. Totusi, pe ultima suta de metri, se incearca modificari la Sala Sporturilor pentru ca HCM sa joace totusi pe propriul teren. Se doreste inlaturarea unui rand de scaune, insa operatiunea ar fi dificila si practic imposibil de realizat in timp util.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă