13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru romii din Marea Britanie: O judecătoare britanică cere să...

Veste bună pentru romii din Marea Britanie: O judecătoare britanică cere să se publice o listă cu casele goale din nordul Londrei

O judecătoare britanică, Fiona Henderson, a spus că persoanele care ocupă abuziv locuinţe ar trebui să fie încurajaţi pentru că astfel dau o nouă utilizare caselor goale, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Judecătoarea Henderson a decis că aceştia nu sunt infractori şi că nu există nici o dovadă că s-ar comporta mai rău decât chiriaşii care chiar plătesc. De aceea, ea a cerut Consiliului Camden, una dintre suburbiile care înconjoară Londra, să publice o listă cu casele goale din nordul Londrei care vor putea fi consultate la Serviciul de consiliere pentru ocupanţii ilegali, cunoscut sub numele de „agenţie imobiliară pentru ocupanţii ilegali”.

Această dezbatere din Marea Britanie vine în contextul în care, potrivit presei britanice, tot mai multe grupuri de persoane, printre care şi romi, se instalează abuziv în case care au proprietari, dar care sunt temporar nelocuite, iar această decizie a judecătoarei este o lovitură pentru miile de persoane care îşi văd, în fiecare an casele ocupate, şi care încearcă să şi le recâştige în instanţă.

Cel mai recent caz este cel al Juliei High, care lucrează ca ofiţer al serviciului de Imigrări, şi care întorcându-se din concediu a găsit o familie de romi de origine română care s-au instalat în casa ei. Citiţi aici mai multe detalii despre incredibila poveste a femeii.

Un alt caz pe care îl aminteşte Daily Mail este cel al lui Oliver şi a lui Kaltun Cockerell care ar fi trebuit să se mute într-o casă în carierul West Hampstead când un grup de 11 ocupanţi ilegali s-au instalat în casa lor. În ciuda faptului că cei doi le-au oferit 500 de lire pentru a le părăsi casa, aceştia au cerut mai mult, astfel încât cuplul este nevoit să meargă în instanţă pentru a obţine un ordin de evacuare.

Judecătoarea Henderson a mai recunoscut că publicarea unei astfel de liste ar putea avea un „impact negativ” asupra luptei împotriva criminalităţii (creşterea consumului de droguri în astfel de locaţii, fiind marea temere) şi ar putea fi de folos pentru infractorii care vor să spargă şi să fure din casele goale. Totuşi, ea a adăugat că nici dezavantajele sociale care ar putea fi resimţite ca a faptului că unii britanici ar urma să-i aibă drept vecini nişte ocupanţi ilegali şi nici costurile de evacuare ale acestora din urmă nu sunt „aspecte pe care tribunalul este îndreptăţit să le ia în considerare din moment ce acest tip de ocuparea caselor nu este ilegal”.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă