14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVerheugen, la mare cu sefa de cabinet

Verheugen, la mare cu sefa de cabinet

Gunther Verheugen, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar european pentru Industrie, a fost pus intr-o situatie delicata dupa publicarea unei fotografii in care este surprins plimbandu-se de mana cu sefa lui de cabinet, in timpul unei vacante la Marea Baltica.

Revista germana „Focus” a publicat o fotografie facuta la 19 august, in care oficialul european apare plimbandu-se de mana cu sefa lui de cabinet, Petra Erler, in orasul lituanian Klaipeda, de pe coasta Marii Baltice. In articolul care insoteste fotografia, se pune intrebarea daca Verheugen nu a facut un act de favoritism cand a numit-o pe Petra Erler sefa de cabinet, in luna aprilie.
Petra Erler, o economista in varsta de 48 de ani, a recunoscut ca a petrecut o vacanta de doua saptamani alaturi de Verheugen, dar sustine ca relatia cu seful ei nu depaseste limitele unei prietenii. Comisarul european sustine acelasi lucru. „Vom declara sub juramant ca nici in momentul numirii in functie (a Petrei Erler), nici in prezent nu exista nici o relatie care sa depaseasca limitele unei prietenii”, a declarat Verheugen pentru „Bild”, adaugand ca acuzatiile care i se aduc sunt „pura calomnie”.
Presa germana a comentat ca scandalul nu ar fi izbucnit daca Verheugen nu ar fi facut o serie de declaratii extrem de dure la adresa „birocratilor” europeni, pe care i-a acuzat ca au o putere disproportionat de mare, ajungand sa ii domine uneori pe comisarii europeni. Nu lipsesc insa nici cei care spun ca Verheugen a facut aceste critici extrem de dure in interviul acordat cotidianului german „Suddeutsche Zeitung” tocmai pentru a abate atentia de la presupusa sa relatie cu sefa de cabinet, despre care incepusera sa se auda din ce in ce mai multe barfe la Bruxelles.
Indiferent care dintre fenomene a fost cauza si care a fost efectul, reputatia lui Verheugen a avut de suferit si el va trebui sa dea explicatii.
Scandalul este neobisnuit pentru Comisia Europeana, ai carei oficiali evita sa apara in paginile tabloidelor.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă