13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVehicul 8x8 pentru politia comunitara din Uricani

Vehicul 8×8 pentru politia comunitara din Uricani

» Primarul Danut Buhaescu vrea sa cumpere un vehicul amfibie pentru politistii comunitari.

» Orasul Uricani este unul dintre cele mai sarace din Valea Jiului.

Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, una dintre cele mai sarace localitati din judetul Hunedoara, vrea sa achizitioneze pentru politistii comunitari un vehicul – amfibie 8X8.
Primarul Danut Buhaescu s-a gandit ca masina, mai potrivita pentru armata decat pentru politistii comunitari, ar putea fi cumparata pe foduri structurale, alaturi de alte bunuri necesare ina ctivitatea Serviciului Politiei Comunitare Uricani, care are 21 de angajati. Primiul pas a fost deja facut si, in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Uricani, primarul, alaturi de alti consilieri, a propus spre aprobare un proiect de hotarare referitor la realizarea unei documentatii care sa stabileasca suma necesara achizitionarii acestor bunuri, precum si posibilitatea accesarii fondurilor structurale. si studiul presupune unele costuri, pentru ca el este realizat de catre o firma de specialitate.

«Vrem sa cumparam cu fonduri europene, printre altele, un vehicul 8X8 pentru interventii in zonele montane, dar si un autoturism pentru politistii comunitari, cu care acestia sa poata patrula. Prin aceasta documentatie se va stabili si suma necesara si, dupa finalizarea ei, aceasta va fi aprobata in Consiliul Local», a recunoscut primarul orasului Uricani.

Masina – amfibie este de tip ARGO 8×8 Avenger se poate deplasa si in mediu extrem de accidentat si este de productie canadiana. Danut Buhaescu nu a putut preciza care sunt costurile unui asemenea mijloc de transport nici macar estimativ, dar nu se indoieste nici macar un minut de utilitatea lui. Potrivit expertilor, o asemenea masina are un consum imens de benzina, iar piesele de schimb costa o mica avere pentru o comunitate saraca. Vehiculele de tip amfibie produse de canadieni sunt folosite in misiunile de patrulare ale unor armate NATO din zona de conflict, precum Afganistan ori Irak. Daca planul primarului Buhaescu va fi pus in aplicare, Politia Comunitara din Uricani va fi prima care va avea in dotare un astfel de vehicul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă