12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVedetele CFR-ului, asaltate de oferte

Vedetele CFR-ului, asaltate de oferte

– Emmanuel Culio, Sebastien Dubarbier si, mai nou, Yssouf Kone au sanse mari de a parasi Gruia in aceasta iarna.

Castigarea campionatului in Romania, insa, mai ales, participarea in Liga Campionilor, acolo unde a obtinut doua rezultate mari, cu AS Roma si cu Chelsea, au facut ca marile puteri din fotbalul european sa isi mute atentia inspre cei de la CFR Cluj. Nu neaparat pentru a-i lua in seama pe viitor, in perspectiva unor intalniri directe, ci pentru a le lua jucatori.

 

Daca acum un an si jumatate anonimii Emmanuel Culio si Sebastien Dubarbier nu insemnau mai nimic nici pentru fotbalul argentinian, acum cei doi valoreaza peste 10 milioane de euro, conform presedintelui Iuliu Muresan. Dintre cei doi, primul care ar putea sa plece va fi Culio, lucru confirmat de altfel si de catre oficialul clujean. Mijlocasul stanga a primit o oferta de nerefuzat din partea rusilor de la Rubin Kazan, nimeni altii decat campionii Rusiei si, pe langa faptul ca va evolua sigur in Liga Campionilor, Culio va primi si aproximativ 700.000 de euro pe sezon. "sansele lui Culio de a pleca sunt destul de mari. El si-a facut treaba la noi si cred ca ar fi primul jucator de care ne vom desparti in aceasta iarna, evident, dupa Trica", a declarat Muresan. In urma acestei tranzactii, CFR-ul ar fi mai bogata cu aproape patru milioane de euro. Suma s-ar putea rotunji serios daca Sebastien Dubarbier ar parasi si el CFR-ul.

 

Ofertat, cel mai concret, de Lazio Roma, Dubarbier este tinut, insa, in stand-by de catre oficialii CFR-ului. Acestia "le-au aruncat" italienilor o suma destul de mare pentru Dubarbier, 10 milioane de euro, tocmai pentru ca alb-visiniii nu se pot desparti de doi dintre cei mai importanti oameni de la mijlocul terenului. Italienii au oferit maxim trei milioane, iar acum asteapta o eventuala reactie a Clujului, care ar putea fi pozitiva doar in cazul in care Culio ar ramane in Gruia. In week-end-ul trecut, un cotidian englez a scris ca cei de la Tottenham Hotspur, ultima clasata din Premier League, pun la bataie 3,5 milioane de euro pentru atacantul Yssouf Kone. "Sunt 30% sanse ca el sa plece, vom vedea", a reactionat Iuliu Muresan.

PROFIT
Cucerirea eventului in Romania si participarea in Liga Campionilor a transformat sezonul 2008-2009 in cel mai profitabil din istorie. Banii veniti din drepturile de televizare ale Ligii I si ale Ligii Campionilor s-au inmultit cu cei veniti pentru parcursul din Liga, din incasarile de pe bilete la aceste meciuri si pentru reclamele de pe stadionul CFR-ului. Transferul lui Trica a mai bagat 200.000 de euro in contul clujenilor, la care se mai adauga inca 1,2 milioane din partea noului sponsor al echipei, Cosmote.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă