19.9 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialVedete masculine la noi in dulap

Vedete masculine la noi in dulap

Moda ne invita sa ne descoperim latura masculina, purtand cand o vesta cambrata, cand un elegant costum cu pantalon. Chiar daca ii invidiem pe barbati pentru comoditatea si, uneori, simplitatea garderobei lor, liniile ajustate, curate si calitatea croielilor ne inspira sa ii imitam, ramanand in acelasi timp feminine.

Va imaginati cum ar fi viata femeilor daca cineva nu s-ar fi gandit sa ne ofere ocazia de a purta pantaloni? Ce confort, ce lejeritate, ce oportunitate de a ne extinde garderoba! Influenta stilului masculin in colectiile de moda pentru femei se face din ce in ce mai simtita, iar noi nu putem decat sa fim multumite. Ca e vorba de veste, camasi largi si costume sau sacouri, redingote si jeansi cu croiala lejera, suntem tentate sa imprumutam din garderobele partenerilor. Cu toate astea, exista cateva cateva reguli care trebuie urmate, pentru ca infatisarea noastra sa nu fie cea a unei „femei-barbat”.

1. Nu imbraca haine barbatesti, ci cumpara versiunea lor pentru femei. Detaliile sunt cele care vor face diferenta: liniile sunt mai putin severe, alura mai sexy, marimile mai mici.
2. Lasa cravata acasa. Dintre toate accesoriile masculine, aceasta este cea care va face ca tinuta ta sa para exagerata si copiata. Este vorba de un stil pe care vrei sa il adaptezi, nu mergi la un bal mascat. In plus, look-ul total masculin a iesit din moda la sfarsitul anilor „80.
3. Hainele de inspiratie masculina pot avea o alura autoritara. Asorteaza-le cu piese vestimentare pe care le ai deja in garderoba, carora sa le adaugi accesorii feminine. Nu uita, totusi, ca stilurile trebuie sa aiba o tema comuna: un sacou barbatesc se va potrivi mai bine cu o pereche de jeansi simpli si botine provocatoare, decat acelasi sacou cu o fusta plisata si pantofi scolaresti, cu barete.
4. Daca in aceasta iarna vrei sa investesti intr-un singur articol, alege o vesta, un sacou sau o pelerina cu lungima medie.

In ceea ce priveste stilurile pe care le poti adopta, am descoperit patru care isi pot face loc in dulapul tau.

„The Dandy”, inspirat de Oscar Wilde

Foarte nostalgic si rafinat, acest look este foarte indragit de designeri pentru romantismul sau si pentru accesoriile care il infrumuseteaza. Daca pana acum moda se inspira din vestimentatia anilor „20, „50 sau „80, creatorii privesc si mai in trecut, readucand la viata elemente din moda secolului XVIII.
Elementele acestui stil sunt gulerele inalte, deseori cu volane, plastroane, jabouri din dantela sau lavaliere, purtate pe sub sacouri cambrate din tweed sau catifea, veste masculine, din brocart, catifea sau stofa in dungi, redingote, ceasuri cu lant, brose si camee, pantaloni pe langa picior, usor bufanti in partea de sus.

Imbraca un costum din trei piese – sacou, pantalon si vesta – , dar croite cu o linie feminina, pe langa corp. Daca ti se pare un look prea scortos, alege sa porti doar o camasa cu maneci largi, careia sa ii adaugi o esarfa cu imprimeu paisley, innodata la baza gatului ca o lavaliera. O ultima varianta sunt bluzele cu jabouri bogate, din dantela, purtate cu pantaloni pe langa picior si pantofi cu tocuri foarte inalte. In privinta accesoriilor, crezi ca ai curaj sa porti o palarie fedora?

„The Rocker”, inspirat de Sid Vicious

Stiu, stiu, jeansii skinny se poarta de cativa ani buni, nu mai sunt o noutate – dar v-ati pus problema ca in urma cu 20 de ani, acest tip de jeansi erau purtati de rockeri ca Sid Vicious si Johnny Rotten?
Designerii continua sa ne propuna imaginea femeii dominatoare, invincibile, rebele, de o senzualitate agresiva. Daca personalitatea si stilul tau de viata incurajeaza acest look, invata sa porti articole vestimentare din piele neagra, fie sub forma unor bluzoane de motociclist sau aviator, fie a pantalonilor sau fustelor stramte. Adauga tinte (pe bratari, genti plic sau incaltaminte), dantela, benzi si sireturi din piele, fermoare, incaltaminte cu multe barete si catarame, tocuri extrem de inalte, cizme peste genunchi, platforme, totul intr-o paleta dominata de negru.
O varianta de inceput este sa porti o vesta cu dungi peste un tricou cu un imprimeu grafic, sa adaugi la incheietura mainii multe bratari din piele, argintii si/ sau din zale, iar infatisarea sa iti fie completata de un machiaj cu mult creion dermatograf. Coafura poate fi ori o coada de cal ridicata si bretonul tapat, sau de parul lasat pe spate, usor dezordonat.

„The Detective”, inspirat de Sherlock Holmes

Sunt multi ani de cand capele si pelerinele faceau parte din garderoba noastra. De cele mai multe ori, ne fac sa ne gandim la mantiile medievale purtate de printese sau la pelerinele super-eroilor din benzi desenate. In ultimul sezon, odata cu readucerea in prim plan a stilului British – tweed, carouri, cardiganuri – , pelerinele de lungime medie au fost reintroduse in tinutele de zi. In carouri mari, exagerate sau in culori uni, din stofa sau tricotate, ne amintesc de filmele cu Sherlock Holmes, de eroinele din filmele lui Hitchcock sau, mai nou, de moda relansata in serialul Mad Men.
Pentru un look foarte actualizat, capele si pelerinele se potrivesc unor tinute casual. Le poti purta peste o fusta mini din denim, cu dresuri groase si cizme inalte, fara toc, sau cu pantaloni pe langa picior, cu o helanca colorata si botine cu toc jos.

„The lover”, inspirat de John Travolta

Costumul alb isi face din nou aparitia, mai ales ca tinuta pentru ocazii speciale. De aceasta data are o croiala mai relaxata si nu trebuie sa fie de un alb sclipitor. De fapt, nuantele de alb crem, folosite pe o textura matasoasa si o suprafata semi-lucioasa creeaza o alura mai rafinata si se potrivesc majoritatii femeilor.

Multora li se pare ca, pentru o tinuta de seara, nimic nu este mai sic decat o femeie imbracata intr-un smoking alb: un sacou alb cu revere inguste si lungi, o vesta foarte cambrata si decoltata, pantaloni lungi, drepti sau largi, purtati cu tocuri foarte inalte.

Ca sa ii dai o nota feminina si romantica, poarta o floare supradimensionata la rever sau un colier cu multe siraguri de perle sau lanturi. Altfel, pentru o serata mai serioasa, combina costumul abl cu o bluza neagra din voal, careia sa ii adaugi accesorii metalice sau din onix negru.

Articol scris de Irina Markovits, consultant de imagine, preluat de pe www.121.ro
Copyright www.121.ro

Articole din aceeasi categorie:
Vestimentatia miresei
Recicleaza trendurile primaverii trecute

 

 

Irina Markovits
Irina Markovits
Irina Markovits, consultant de stil Image Matters, specialist 121 Moda & Stil
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă