25.9 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăSpecialVasile Nitescu, premiat cu aur pentru inventia "Discul femeii"

Vasile Nitescu, premiat cu aur pentru inventia „Discul femeii”

Romanul Vasile Nitescu a primit in cadrul Salonului International de Inventica Genius de la Budapesta premiul cel mare – diploma si medalia de aur oferite de Forul International al Inventatorilor (IFIA) pentru „Discul femeii”. Un premiu special si unic dat de juriul international al inventatorilor, prezidat de un mare om de stiinta suedez.
Este pentru prima data cand la o astfel de expozitie un roman primeste aceasta distinctie. Cu atat mai mult cu cat la expozitie, desfasurata in perioada 9-12 septembrie la Budapesta, au participat 900 de inventatori din intreaga lume. „Discul femeii”, inventat de conf. univ. dr. Vasile Nitescu, a fost brevetat in Romania in urma cu patru luni. „Am fost selectat din partea Romaniei sa particip la aceasta expozitie, am participat si iata rezultatul. Este o mandrie pentru mine, pentru ca nu este vorba doar de Vasile Nitescu, ci de Romania. Iata ca un roman, in sectiunea de medicina, a obtinut o diploma si o medalie de aur la o astfel de expozitie internationala unde au participat foarte multe tari, de la Vietnan pana la SUA”, ne-a declarat dr. Nitescu.
Discul are la baza strict niste componente stiintifice pure. Se bazeaza pe structura cromozomiala a gametilor (ovul si spermatozoid). Are la baza pH-ul vaginal. Toate acestea influenteaza produsul de conceptie care se va forma. Discul nu ofera numai posibilitatea de a alege sexul copilului, ci ofera si foarte multe date deosebit de importante pentru o femeie. „Orice femeie trebuie sa aiba un asemenea disc si sa-si noteze pe el zilele ciclului menstrual, modul in care vine acesta, cantitatea, fluxul sanguin etc. Toate aceste lucruri se trec pe discul cu care femeia se prezinta la medic. Astfel, medicul isi poate da seama daca se apropie menopauza, daca pacienta are un fibrom uterin, o distrofie chistica pe ovar etc. In momentul in care apare menstruatia, ea trebuie inregistrata in luna si zilele respective, care figureaza pe disc. Medicul poate vedea data nasterii, lungimea fatului, greutatea etc.”, mai spune dr. Nitescu. Discheta ii este folositoare si unei persoane care are o viata sexuala normala, dar este de valoare si pentru femeia insarcinata.
Discul are pe el cele doua semne, ale baiatului si ale fetei. In functie de data ultimei menstruatii, femeia poate stabili daca doreste sa aiba baiat sau fata. In prezent „Discul femeii” poate fi obtinut de la cabinetul dr. Vasile Nitescu din str. Turda 129 sau impreuna cu cartea „Totul despre sexualitatea normala si patologica”, care se gaseste la orice librarie. Dr. Vasile Nitescu are editate pana in prezent 16 carti de medicina. A descoperit si descris „Artera faringiana ascendenta accesorie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă