Producătorul apei de izvor naturală Calipso a înregistrat creșteri ale vânzărilor cu 10 procente în august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, cifra de afaceri realizată de compania Apa Calipso s-a ridicat la 31 mil lei. Principalele creșteri au fost înregistrate pe segmentul de apă plată și apă carbogazoasă, dar și apa cu gust de fructe Viviel, un produs care prinde contur în România.
După cum ne-a declarant Daciana Siderache, directorul general Calipso, vara aceasta a fost atins pragul de 16 milioane litri de apă livrați într-o lună iar cererea aputut fi satisfăcută datorită investițiilor în extinderea și modernizarea capacităților de producție și îmbuteliere finalizate anul trecut.
Într-adevăr, vara aceasta, temperaturile medii ale aerului s-au situat peste normalul perioadei, în majoritatea țării înregistrându-se zile caniculare cu temperaturi de peste 30 de grade la umbră și un disconfort termic crescut.
“Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea unui corp sănătos, mai ales vara, pe caniculă, când pierdem cantități mai mari de apă prin transpirație. Noi încercăm să încurajăm românii să dea mai mare importanță cantității și tipului de apă pe care o beau zilnic, întrucât aceasta poate avea consecințe pe termen lung asupra sănătații lor”, spune Daciana Siderache.
Însă creşterea consumului de apă Calipso se datorează în primul rând calităţii sale, în primul rând faptului că este naturală, extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei. Astfel, nivelul de nitriți se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator. Reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman. Analizele de laborator arată că apa de izvor naturală Calipso este o apă cu un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale.