19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialVan Basten improvizeaza in atac

Van Basten improvizeaza in atac

Antrenorul Marco van Basten a ramas fara atacanti pentru meciul cu Albania din aceasta seara de la Amsterdam.
„In mod normal avem cinci sau sase variante pentru postul de atacant, insa acum va trebui sa ne descurcam cu ce avem”, spune tehnicianul batav, ale carui probleme cu varfurile s-au acutizat dupa ce Huntelaar, Vennegoor si Kuyt au fost rapusi de accidentari, iar Van Nistelrooy a ramas de neclintit, refuzand convocarea. Ultimul pe lista indisponibililor, atacantul lui Liverpool, Dirk Kuyt, s-a lovit la genunchi sambata la egalul cu bulgarii de la Sofia si nu a mai putut fi recuperat de catre medici. Desi Van Basten a incercat sa il impace pe varful lui Real Madrid, Van Nistelrooy, nici nu a vrut sa mai auda de nationala. In ciuda acestor probleme, Van Basten a decis sa nu mai aduca pe nimeni la lot si va miza in avanposturi pe jucatorul lui Arsenal Londra, Robin Van Persie, autorul golului egalizator in partida cu bulgarii. Van Basten ramane optimist si asteapta o victorie clara diseara in fata albanezilor lui Otto Baric: „Cu toate lipsurile din atac, cred ca am o echipa de mare calitate, ce si-a creat multe sanse de gol si in partida cu bulgarii, meci pe care ar fi trebuit sa-l castigam”.

Zazanie in tabara bulgarilor

Cu un start neasteptat de favorabil, in care au remizat cu Olanda, acasa, si Romania, la Constanta, si au invins clar Slovenia pe teren propriu, bulgarii merg in micul, dar ambitiosul Luxemburg pentru intalnirea cu lanterna grupei G. Capitanul Stilian Petrov e foarte increzator dupa parcursul bun de pana acum: „Foarte multa lume s-a indoit de capacitatea noastra, dar dupa rezultatele de pana acum cred ca au inceput sa ne ia in serios”. Golgheterul vecinilor de la sud in aceste preliminarii, Martin Petrov, suspendat pentru intalnirea din aceasta seara, se gandeste chiar mai departe: „Este clar acum ca avem jucatori de valoare si cu mai multa incredere in fortele proprii putem obtine mai mult”, spune jucatorul lui Atletico Madrid, autorul a patru dintre cele sase goluri ale bulgarilor.
Desi ar trebui sa domneasca armonia, in lotul bulgarilor si-a facut loc zazania. La finalul partidei cu Olanda de sambata, apele s-au involburat aproape din senin. „Unii dintre liderii echipei nu au dat totul pe teren”, a acuzat Iordan Lecikov, fost semifinalist al Cupei Mondiale din 1994 cu reprezentativa tarii sale, acum vicepresedinte al forului de specialitate bulgar. Cuvintele l-au infuriat pe internationalul Dimitar Berbatov, atacantul lui Tottenham Hotspur simtindu-se vizat de reprosurile oficialului: „Daca Lecikov gandeste asa, atunci ar trebui sa-l lasam pe el sa joace”. Presedintele Federatiei bulgare, Borislav Mihailov, a intervenit impaciuitor: „Nu cred ca este vreo problema pentru ei. Am vorbit cu amandoi si sper ca lucrurile sa se rezolve”.
Cea de-a treia intalnire a grupei opune la Minsk selectionatele Belarusului si Sloveniei, intr-o partida ce ar putea stabili cine va incerca sa tina pasul cu cele trei favorite ale grupei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă