14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialVacanta linistita pentru Farul

Vacanta linistita pentru Farul

» In ciuda oscilatiilor din acest sezon, echipa de pe litoral a reusit sa incheie turul de campionat pe locul trei, la un punct de promovare.

» Constantenii pleaca in vacanta, unde vor sta pana pe 15 ianuarie, cand vor demara pregatirile pentru retur.

Retrogradata din liga I la finele sezonului trecut, FC Farul a avut un tur de campionat mai putin reusit in esalonul secund. Acesta a fost salvat pe final cand marinarii au reusit sa innoade o serie de rezultate pozitive care le-au permis incheierea pe podium a primei parti de sezon. Pornita cu prima sansa la promovare, cu un lot considerat cel mai valoros si cu Marius sumudica la carma, echipa de pe litoral avea sa sufere enorm in prima jumatate a turului. Infrangerile cu Victoria Branesti sau Concordia Chiajna, ambele cu 1-4, l-au adus pe sumudica in pragul demisiei.

Jucatorii l-au intors pe tehnician, dar nu pentru multa vreme. Patru victorii consecutive au readus linistea la Farul, dar acestea au fost urmate de un esec usturator, ce avea sa ii fie fatal celui care a condus echipa in primele 14 runde. Farul a pierdut cu 0-1 meciul din fieful ultimei clasate, Ramnicu Sarat, iar sumudica a plecat. Locul acestuia a fost luat de secundul Gheorghe Butoiu. Venirea constanteanului pe banca tehnica a adus o schimbare vizibila in jocul echipei. Alta atitudine, mai mult angajament si executii tehnice mult mai bune. Acestea sau reflectat in rezultate.

Bilantul in cele trei meciuri cu Butoiu pe banca este de trei victorii, deci 9 puncte, opt goluri marcate si doar unul primit. Aceste succese au permis formatiei de la malul marii sa urce pe podiumul clasamentului la finalul turului, la un punct de echipa de pe locul scund si la patru de liderul Victoria Branesti, ceea ce asigura suficienta liniste marinarilor in vacanta ce va incepe la finele acestei saptamani.

» Ramane sau nu Butoiu antrenor?
In ciuda faptului ca Farul s-a miscat vizibil mai bine sub comanda lui Gheorghe Butoiu, postul de principal al acestuia nu este sigur. Imediat dupa plecarea lui sumudica, oficialii constanteni au discutat cu mai multi antrenori, majoritatea fiind de acord sa preia echipa din iarna. Presedintele Sevastian Iovanescu a declarat ca il sustine pe Butoiu, dar patronul Giani Nedelcu pare a avea alte planuri. Astfel, este posibil ca la finalul acestei saptamani sa se anunte numele noului antrenor, iar acesta sa nu fie cel al lui Gheorghe Butoiu.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă