16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialUzina Honeywell Ploieşti îşi schimbă proprietarul după o tranzacţie de 155 milioane...

Uzina Honeywell Ploieşti îşi schimbă proprietarul după o tranzacţie de 155 milioane dolari!

Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacţia de aproximativ 155 milioane dolari incluzând şi fabrica de plăcuţe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploieşti, potrivit Mediafax.

„Honeywell a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricţiune pe care o deţine către Federal-Mogul Corporation pentru suma de aproximativ 155 milioane de dolari. Se preconizează ca tranzacţia, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor şi cerinţelor de informare şi consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014”, se arată într-un comunicat al Honeywell.

La rândul lor, reprezentanţii Federal-Mogul Corporation au anunţat, în alt comunicat, că subsidiarele europene ale companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziţionare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul în Germania şi peste 2.000 de angajaţi în întreagalume. Tranzacţia include două unităţi de producţie recent înfiinţate, în România şi China.

Honeywell Friction Materials produce plăcuţe de frână şi componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale şi pieţei pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum şi alte aplicaţii industriale.

„Deciziile inteligente de investiţii din ultimii ani au îmbunătăţit în mod semnificativ poziţia competitivă actuală a diviziei de materiale de fricţiune, mai rapid decât ne-am planificat iniţial. Deşi activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenţiei pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferenţiate şi planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operaţiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfăşoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricţiune pe termen lung”, a declarat, în comunicat, Dave Cote, preşedintele şi CEO Honeywell.

Compania precizează că îşi va continua activitatea legată de materiale de fricţiune în mod normal, fără schimbări planificate în ceea ce priveşte angajaţii sau producţia până la finalizarea tranzacţiei.

„Honeywell îşi menţine angajamentul faţă de România (având aproximativ 2.000 de angajaţi în afara unităţii din Ploieşti), unde este prezentă de peste 15 ani, prin fabrica de turbosuflante (cea mai mare din lume) şi operaţiunile în cadrul diviziei strategice Soluţii de Automatizare şi Control. Honeywell a demarat investiţii semnificative nu numai în procesul de fabricaţie, ci şi în centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi în capacităţile de inginerie, transformând România într-un contribuabil şi un beneficiar cheie al investiţiilor sale”, arată reprezentanţii Honeywell.

La rândul său, preşedintele Federal-Mogul, Carl C. Icahn, afirmă că achiziţia accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung, de consolidare a principalelor linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricţiune pentru echipamente originale şi pentru clienţii aftermarket.

„Credem că această tranzacţie va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor”, a spus reprezentantul Federal-Mogul, citat în comunicatul remis de companie.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activităţi în domenii precum industria aerospaţială şi apărare, auto, energie, sectorul chimică sau cel petrolier.

Grupul american Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, Federal-Mogul Powertrain, care proiectează şi produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale şi sisteme de protecţie pentru automobile şi vehicule grele, industriale şi de transport, respectiv Federal-Mogul Vehicle Components, care vinde şi distribuie produse pe piaţa de aftermarket, asigurând totodată producătorilor de echipamente originale produse de frînare, direcţie-suspensie, ştergătoare sau alte componente auto.

Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă