17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialUSR indeamna secuii sa voteze cu Laszlo Tokes

USR indeamna secuii sa voteze cu Laszlo Tokes

Uniunea Secuilor din Romania (USR) il sustine pe Laszlo Tokes la alegerile din 25 noiembrie. Liderul USR, Kalman Kiss, a declarat, ieri, la Targu-Mures ca ii indeamna pe toti maghiarii din Romania sa-l voteze pe episcopul reformat de Piatra Craiului pentru a demonstra UDMR ca nu este singura forta politica din sanul comunitatii maghiare. "Toti membrii nostri, categoric toata lumea, o sa voteze pentru Tokes Laszlo", a declarat liderul USR.
Totusi, Kalman Kiss a tinut sa sublinieze ca falia dintre UCM si USR va ramane deschisa cu atat mai mult cu cat UCM "incearca acum sa-si spele imaginea" si refuza sa recunoasca USR.
"Noi de la bun inceput am luptat, din 1991-1992 (atunci sub forma PLDMR – n.r.) am fost impotriva UDMR si am luptat pentru pluralism atunci cand ei au fost in sanul UDMR si au supt laptele lui", a declarat Kalman Kiss, care sustine chiar ca secuii din organizatia sa au vederi liberale si nu marseaza pe teme autonomiste asa cum fac radicalii lui Jeno Szasz pentru a atrage electoratul.
In incercarea lor de a atrage voturile maghiarilor din Transilvania, cele sase organizatii civice maghiare care il sustin pe Laszlo Tokes la scrutinul de duminica au apelat si la sprijinul liderului FIDESZ, Viktor Orban. Acesta va fi prezent astazi la Targu-Mures la un miting electoral care va incheia campania electorala a episcopului.
Radicalii maghiari considera ca notorietatea lui Orban si simpatia de care acesta se bucura in randul maghiarilor din Romania va fi transferata candidatului independent in ciuda faptului ca UDMR a preluat tema autonomista de la acesta si a folosit la maxim presa de limba maghiara.

Cele mai citite

VIDEO. Ozana Barabancea vorbește despre momentul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea a oferit detalii despre momentul în care a fost dată afară din emisiunea „Te cunosc de undeva” în cadrul unei apariții recente...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă