19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUSB-uri securizate pentru documente secrete

USB-uri securizate pentru documente secrete

Kingston Digital lansează USB-ul securizat destinat mediilor profesionale care au nevoie de protecţia datelor. Unitatea de stocare USB, DT4000-M, care face parte din seria DataTraveler 4000, foloseşte aplicaţia SafeConsole oferită de BlockMaster pentru a oferi cea mai bună protecţie a datelor, într-o marjă de cost competitivă.

„Cele mai recente statistici şi evenimente legate de pierderea de date subliniază necesitatea crucială cu care se confruntă această industrie – nu doar pentru dispozitivele USB securizate, dar şi pentru strategiile de adoptare a dispozitivelor USB la nivel de corporaţie,” a declarat Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Companiile din Statele Unite ale Americii au înregistrat anul trecut pierderi de 258 de milioane de dolari din cauza dispozitivelor mobile de stocare a datelor, cu 15 % mai mult faţă de anii anteriori, potrivit datelor de la Institutul Ponemon.

Datele companiilor din sectorul industrial au indicat în 2010 pierderi mai mari cu 400 de procente faţă de anii anteriori, aceste creşteri fiind cauzate de pierderea sau deteriorarea unităţilor de stocare ce conţineau informaţii esenţiale. În plus, un studiu recent efectuat de BlockMaster a indicat faptul că 76% din angajaţii companiilor conectează unităţi de stocare străine la notebook-urile companiilor, crescând riscul de a virusa reţelele organizaţiilor.

Criptarea datelor asigură protecţia în faţa accesării de către persoane neautorizate, însă, în anumite cazuri, complică modalitatea de transfer a informaţiilor, iar din acest motiv angajaţii preferă unităţile de stocare destinate utilizatorilor obişnuiţi. Această situaţie a fost întalnită şi în cazul consiliului Cambridgeshire County în februarie 2011.

„DT4000-M este cu adevărat impresionant. Este primul dispozitiv cu certificare FIPS disponibil pentru corporaţii la un preţ menit să accelereze adopţia rapidă de către companii. DT4000-M cu un procent de 100% al nivelului de securitate şi gestiune oferit, este un dispozitiv echipat cu aplicaţia SafeConsoleReady care va atrage o atenţie sporită.”, a declarat Anders Kjellander, Chief Security Office, BlockMaster.

Preţurile pentru usb-urile DT4000-M variază între 156 de lei (2GB) şi 531 lei (16GB).

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă