15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE Guvernul de la Kiev se pregăteşte de război. Ucrainenii au făcut...

UPDATE Guvernul de la Kiev se pregăteşte de război. Ucrainenii au făcut donaţii importante pentru armată

UPDATE: Kiev: Ucraina nu va recunoaşte niciodată alipirea Crimeei la Rusia

–-

Executivul ucrainean refuză să disloce trupele din Crimeea şi se pregăteşte de război, informează Kyiv Post.

”Crimeea a fost, este şi va fi teritoriul nostru”, a spus, marţi, Ihor Tenyukh ministrul ucrainean al Apărării.

Ministrul rus de Interne a promis că va permite soldaţilor ucraineni că pot ieşi şi intra liberi în baza militară, pe care trupele ruse au înconjurat-o în urmă cu două săptămâni.

Reamintim faptul că, Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat marţi anexarea Crimeei la Rusia.

independent.md arată că, până pe 17 martie, în conturile Ministerului Apărării al Ucrainei a fost deja acumulată suma de 9,9 milioane de grivne, din donaţiile persoanelor fizice şi juridice, în cadrul programului “Susţine armata ucraineană”.

Biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării anunţă că persoanele juridice au transferat aproximativ 1,9 milioane de grivne, dintre care 119.000 – pentru medicină, iar restul – pentru suportul logistic, relatează Unian.

Din partea persoanelor fizice, în conturile instituţiei au intrat 5.746.000 de grivne (5.336.000 de grivne pentru sistemul logistic şi 410.000 – pentru medicină)

Prin intermediul apelurilor la numărul special “565″ pentru susţinerea armatei ucrainene au fost transferate 2.235.000 de grivne (destinate sistemului logistic al forţelor armate).

Conturile speciale pentru acordarea ajutorului material Forţelor armate ale Ucrainei şi nou-formatei Gărzi naţionale au fost deschise săptămâna trecută.

Cele mai citite

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă