22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cazul învăţătoarei şpăgare. Mamă: Mi s-a spus că doamna nu poate...

UPDATE. Cazul învăţătoarei şpăgare. Mamă: Mi s-a spus că doamna nu poate fi înlăturată, să-mi mut eu copilul

UPDATE: Mama care a înregistrat-o pe învăţătoarea Dana Blându cerând bani a spus că, atunci când s-a adresat secretariatului şcolii să se plângă, i s-a spus să-şi mute copilul la altă şcoală, conform Mediafax.

La ieşirea de la Secţia 6 de Poliţie, unde s-a prezentat joi pentru a fi audiată în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 din Capitală, femeia le-a spus jurnaliştilor că a predat înregistrările ce conţin discuţiile în care învăţătoarea le cere părinţilor bani de cadouri de Crăciun.

Ea a precizat că a luat decizia să dea presei înregistrarea, făcută într-o şedinţă cu părinţii, după ce iniţial s-a adresat secretariatului. „Mi s-a spus că doamna nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, să-mi mut eu copilul”, a spus femeia.

De la începutul anului şcolar, mama a plătit 500 de lei pentru achiziţionarea de rechizite, mobilier şi alte bunuri care ţin de activitatea şcolară, precum şi pentru cadouri de Crăciun, potrivit spuselor acesteia.

La întrebările jurnaliştilor, femeia a mai precizat că ştie că părinţii unor copii nu au dat aceşti bani, dar nu ştie dacă aceşti copii au fost defavorizaţi.

Întrebată dacă învăţătoarea le-ar fi impus părinţilor să-şi înscrie copiii la after school-ul ei, femeia a răspuns negativ, menţionând însă că învăţătoarea a sugerat că alte after school-uri ar fi proaste.

Ea le-a mai declarat jurnaliştilor că poliţiştii au fost interesaţi doar de aspectul material al acestei chestiuni, şi nu şi de jignirile adresate de cadrul didactic părinţilor.

Unul din cei doi părinţi care au dat declaraţii, joi, la Poliţie, în cazul învăţătoarei şpăgare din Capitală, a spus că, de la începutul anului şcolar, a dat aproximativ 600 de lei, conform Mediafax

El a mai spus că a venit la Secţia 6 să dea o declaraţie în calitate de martor şi că nu poate oferi detalii despre informaţiile comunicate poliţiştilor, după ce aceştia i-au atras atenţia că ancheta este în desfăşurare.

Citeşte şi: O nouă înregistrare cu învăţătoarea şpăgară: „Asta este şcoala de fiţe, da?”

Părintele a spus, totuşi, la ieşirea din secţia din Poliţie, că învăţătoarea nu a cerut niciodată bani în mod direct, însă părinţilor li s-ar fi sugerat că sunt lipsuri în şcoală.

Acelaşi părinte a precizat că, de la începutul anului de învăţământ 2013-2014, a dat la şcoală 600 de lei.

El a spus că, în opinia sa, părinţii nu au ce să-i reproşeze învăţătoarei în plan profesional, însă se simt profund jigniţi de atitudinea acesteia privind strângerea de bani.

La Secţia 6 a venit joi, tot din proprie iniţiativă, şi femeia care a filmat discuţia între părinţi şi învăţătoarea acuzată că le-a cerut părinţilor bani pentru cadourile de sărbători.

Citeşte şi: Şefa învăţătoarei şpăgare a demisionat

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat, joi, că o decizie în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 va fi luată după hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, acesta urmând să se întrunească vineri.

„Referitor la cadrul didactic implicat (Dana Blându – n..r), aşteptăm hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii angajatoare”, a declarat, joi, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru.

La rândul lor, poliţiştii Secţiei 6 din Capitală care cercetează cazul învăţătoarei acuzate că cerea bani de cadouri de la părinţi vor lua în calcul, la instrumentarea dosarului, inclusiv rezultatele anchetei interne derulate la Şcoala nr. 10, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

Citeşte şi: Învăţătoarea de la Şcoala 10, cercetată penal pentru şpagă

Sursele citate au precizat tot joi că ofiţeri Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 6, care au fost desemnaţi să cerceteze cazul învăţătoarei, vor analiza inclusiv rezultatele anchetei interne efectuate la Şcoala 10.

Pe de altă parte, Trăistaru a confirmat că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala 10, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa CA de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

Cele mai citite

Iulia Scântei, judecător CCR, opinie separată față de ceilalți judecători în cazul Șoșoacă

Curtea Constituţională nu are atribuţia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaţiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenţiale, toate acestea fiind aspecte de natură...

USR va depune o moțiune de cenzură. Elena Lasconi așteaptă ca parlamentarii liberali să voteze pentru căderea guvernului

Preşedinta USR, Elena Lasconi, anunţă că urmeză să fie depusă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi îl îndeamnă pe liderul PNL, Nicolae...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă