22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bărbatul care a înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj a...

UPDATE. Bărbatul care a înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj a fost prins de Poliţie

UPDATE 12.40 Bărbatul care a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a fost prins, marţi la prânz, în curtea Spitalului TBC din Cluj-Napoca, transmite Mediafax.

 

Bărbatul care l-a înjunghiat pe brancardierul de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Cluj-Napoca, Marius David, este cercetat de procurorii Parchetului Tribunalului Cluj, fiind acuzat de tentativă la omor calificat, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, marţi, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Marius David, pentru tentativă la omor calificat, se arată într-un comunicat al Parchetului instanţei supreme.

Din primele cercetări a rezultat că, în noaptea de luni spre marţi, Marius David s-a prezentat, împreuna cu soţia sa, pentru tratament medical de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe nr. 1 a Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj.

În jurul orei 6.00, Marius David a ameninţat patru brancardieri şi i-a aplicat unuia dintre aceştia, C.A., lovituri cu un cuţit, “producându-i prin înjunghiere leziuni la nivelul braţului stâng, precum şi la nivelul toracelui (cu secţionarea a două coaste)”, potrivit procurorilor.

“Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt, iar în ceea ce-l priveşte pe învinuitul David Marius, se efectuează demersuri în vederea depistării şi prinderii acestuia”, se mai arată în comunicatul citat.

Brancardierul de la UPU a Spitalului Judeţean din Cluj-Napoca, înjunghiat de Marius David, membru al lumii interlope din municipiu, a fost operat.

Potrivit şefului UPU Cluj, Dorin Mureşan, brancardierul a fost operat la clinica de chirurgie din cadrul unităţii medicale, starea acestuia fiind stabilă.

“Brancardierul a fost lovit de mai multe ori în braţul stâng şi în torace. A fost operat, iar în prezent starea sa este stabilă, dar va avea nevoie de o perioadă lungă de îngrijiri medicale”, a spus Dorin Mureşan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Alma Bruja- Brehariu, a spus că oamenii legii au fost anunţaţi marţi dimineaţă, la ora 5.30, de către un medic de gardă, că un brancardier de la UPU a fost înjunghiat de un pacient.

Din primele cercetări a reieşit că bărbatul s-a prezentat, luni seară, la UPU Cluj, unde a fost investigat şi internat pentru administrarea tratamentului. Marţi dimineaţă, pacientul a devenit violent, înjunghiind cu un cuţit un brancardier, după care a dispărut.

La ora transmiterii acestei ştiri, Marius David este căutat de poliţişti.

Marius David a venit la UPU Cluj în stare de agitaţie psihomotorie, acuzând dureri abdominale, şi i s-a pus perfuzie, fiindu-i făcut şi un examen toxicologic, însă nu s-au găsit urme de droguri, substanţele etnobotanice neputând fi depistate în urma acestor teste.

Şeful UPU Cluj a precizat că în ultimele zile Marius David, zis “Gore”, s-a prezentat de mai multe ori la urgenţă pentru a primi îngrijiri medicale, medicii trimiţându-l la secţia de psihiatrie, dar acesta a refuzat să meargă.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă