22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Aurul furat pe A1 aparţine unei firme din Bucureşti, condusă de...

UPDATE. Aurul furat pe A1 aparţine unei firme din Bucureşti, condusă de un cetăţean turc

UPDATE 1.06 Bijuteriile din aur furate, marţi, în urma unui jaf care a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti aparţin unei firme din Bucureşti, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Dănuţ Dinu, a spus că din declaraţiile celor două persoane aflate în maşina atacată rezultă că autovehiculul a fost oprit de trei persoane îmbrăcate în negru, cu măşti pe faţă şi care aveau pistoale.

El a precizat că pe maşina atacatorilor era amplasată o “lampă stroboscopică neagră“, asemenea unui girofar. Astfel, atacatorii au făcut semne de oprire autoturismului care transporta bijuteriile din aur, folosind bastoane asemănătoare celor pe care le are Poliţia.

Potrivit unor surse judiciare, bijuteriile aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un turc. Sursele citate au susţinut că aurul nu era asigurat.

Ultimele date ale poliţitilor arată că din maşină au fost furate 22 de kilograme de bijuterii. Iniţial, surse din Poliţie susţineau că maşina era încărcată cu 43 de kilograme de bijuterii, hoţii reuşind să fure 23 de kilograme.

Valorea bijuteriilor furate depăşeşte un milion de euro.


UPDATE 12.20. Poliţiştii îi caută pe hoţii care au furat mai multe kilograme de aur pe A1 şi cu un elicopter MAI.

Maşina cu care au fugit persoanele care au jefuit, marţi, un autoturism cu bijuterii pe Autostrada Bucureşti-Piteşti este căutată şi cu un elicopter al MAI, care survolează zona, surse din Poliţie susţinând că 23 de kilograme de bijuterii au fost furate, relatează Mediafax.

Şeful Poliţiei Autostrăzi, comisar-şef Carol Vârna, a declarat că un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) survolează zona pentru găsirea persoanelor care au jefuit un autoturism care transporta bijuterii din aur.

Potrivit sursei citate, au fost instituite filtre pe drumuri şi s-a luat legătura cu Poliţiile din Olt, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov.

El a precizat că autoturismul plecase din Bucureşti şi se îndrepta spre Sibiu, unde urma să ajungă bijuteriile din aur.

Autoturism care transporta bijuteriile din aur era un Volkswagen, o maşină obişnuită, care nu se pretează la astfel de transporturi, a precizat Vârna.

El a spus că în maşina cu valori erau trei persoane şi transportul nu era asigurat cu pază, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri.

Surse din Poliţie susţin că maşina era încărcată cu 43 de kilograme de bijuterii, hoţii reuşind să fure 23 de kilograme.

“Din primele informaţii jaful a avut loc la kilometrul 83, în maşină erau 43 de kilograme de bijuterii şi au fost furate 23”, au precizat sursele citate.

Un jaf armat a avut loc, marţi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 83, un autoturism care transporta bijuterii pentru o firmă fiind oprit de persoane mascate şi înarmate aflate într-un alt autoturism, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, jaful a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 83.

Astfel, un autoturism care transporta 43 de kilograme de bijuterii din aur pentru o firmă a fost blocat în trafic de un alt autoturism din care au coborât mai multe persoane cu feţele acoperite şi înarmate. Atacatorii au spart geamurile autoturismului care transporta valori şi au furat bijuteriile.

Persoanele aflate în autoturismul atacat nu au fost rănite.

Din primele cercetări rezultă că autoturismul care transporta valori nu era specializat în astfel de operaţiuni, fiind o maşină obişnuită.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii ar fi acţionat la pont.

La ora transmiterii acestei ştiri, Poliţia a instituit filtre.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă