Update: Accidentul din nordul Bulgariei în urma căruia au fost evacuate 2.000 de persoane nu s-a soldat cu victime, concentraţiile de substanţe chimice în aer revenind la niveluri normale, anunţă autorităţile bulgare, citate de site-ul Novinite.com, relatează Mediafax.
Primarul din Debeleţ, Dimitar Dimitrov, a comunicat că nu mai există niciun pericol, concentraţia de substanţe chimice în aer revenind la niveluri normale.
Între 2.200 şi 2.300 de persoane persoane au fost evacuate, luni dimineaţă, în oraşul Debeleţ din nordul Bulgariei, după un accident în care a fost implicată o cisternă înmatriculată în Turcia, care se îndrepta către România şi transporta substanţe chimice.
Locuitorii, transportaţi cu autobuze, ambulanţe şi autovehicule proprietate privată, au fost găzduiţi la Veliko Târnovo şi într-un sat aflat în apropiere.
Directorul filialei locale a pompierilor, Nikolai Nikolov, a anunţat că operaţiunea de golire a cisternei a început. Pompierii au împrăştiat o spumă specială în timpul operaţiunii, pentru a elimina riscul unei explozii cauzate de temperaturile ridicate.
Circa 2.500 de persoane au fost evacuate, în această dimineaţă, în oraşul Debelets din nordul Bulgariei, după un accident în care a fost implicată o cisternă înmatriculată în Turcia, care transporta substanţe chimice, relatează Mediafax.
Cisterna, care venea dinspre Kaliferevo şi se îndrepta către Veliko Târnovo, s-a răsturnat în cursul nopţii în apropiere de Debelets, potrivit cotidianului Dnvenik.
Primii evacuaţi au fost 51 de copii, aflaţi într-o grădiniţă din apropierea locului unde s-a produs accidentul şi unde au fost înregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive.
Cisterna transporta stiren, considerat substanţă chimică periculoasă în cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar şi în caz de ingestie sau inhalare.