16.1 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. A mai căzut un zid în Centrul Vechi al Bucureştiului

UPDATE. A mai căzut un zid în Centrul Vechi al Bucureştiului

UPDATE: Proprietarii clădirilor de patrimoniu de pe strada Lipscani au fost convocaţi luni, de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), a declarat viceprimarul Capitalei, relatează Mediafax.

Marcel Nicolaescu a precizat că la întâlnirea de luni vor participa şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Primăriei şi Prefecturii Capitalei.

„Mâine au fost convocaţi proprietarii şi vom cere o autorizare pentru punerea în siguranţă a clădirilor. Clădirea nu mai este în siguranţă şi am restricţionat zona”, a spus Marcel Nicolaescu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că proprietarii au fost convocaţi la ora 11.30.

Peretele care despărţea casele de la adresele Lipscani 72 şi 74 s-a surpat în cursul dimineţii, agenţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti deplasându-se în zonă şi restricţionând traficul pietonal în dreptul clădirii.

Casa de la numărul 72 aparţine Patriarhiei Române, iar cealaltă a fost retrocedată unor privaţi, două treimi aparţinând unei fabrici de îngheţată, a spus Nicolaescu.

Ambele clădiri sunt monumente istorice, aflate în stare de degradare şi nu sunt locuite.

Cele mai citite

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă