1 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialUniversitățile britanice organizează admitere pe loc la București, Iași și Timișoara

Universitățile britanice organizează admitere pe loc la București, Iași și Timișoara

Pe 19 și 20 iulie, în principalele centre universitare din România (București, Iași și Timișoara), șapte universități din Marea Britanie organizează admiteri pe loc pentru tinerii interesați să își continue studiile în străinătate.

Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, University of Essex, University of Greenwich, University of Hull, University of Northampton și University Campus Suffolk sunt instituțiile care vara aceasta fac concurență marilor centre universitare românești și care vor emite oferte pe loc celor care se înscriu la interviurile de admitere.

Admiterile pe loc se desfășoară în trei orașe, la sediile EDMUNDO:

  • 19-20 iulie la București (unde vor fi prezente șapte universități din Anglia)
  • 19 iuile la Iași (în exclusivitate – Coventry University)
  • 19 iulie la Timișoara (în exclusivitate – Coventry University)

Participarea este gratuită, pe baza completării formularului de înscriere de pe site-ul www.edmundo.ro.

Universitățile britanice vor oferi răspuns pe loc candidaților

Admiterile au loc imediat după publicarea notelor de la Bacalaureat și licență, dând posibilitatea absolvenților să se programeze la o serie de interviuri pe baza cărora vor primi răspuns pe loc cu privire la acceptul sau refuzul la universitate. Contrar sistemului românesc de admitere, unde viitorii studenți sunt obligați să aștepte mai bine de o săptămână răspuns cu privire la dosarul de admitere, reprezentanții instituțiilor britanice sunt pregătiți să le ofere răspuns candidaților chiar în ziua în care aceștia s-au programat la interviul de admitere.

Dosarul de admitere la universitățile din Anglia este similar cu cel românesc

Condițiile de admitere impuse de cele opt instituții participante sunt ca aplicanții să obțină un anumit punctaj la bacalaureat sau licență (acest criteriu diferă de la o universitate la alta) și să prezinte documentele finale emise de ultima instituție absolvită. Ca element de noutate, universitățile prezente la admitere nu vor cere atestate de limbă engleză celor care doresc să urmeze un program de licență în Anglia, ci acceptă competențele lingvistice de la Bacalaureat. În aceeași măsură, candidații care au urmat programe de licență cu predare în limba engleză sunt scutiți de alte certificări internaționale.

Împrumuturi guvernamentale și surse de finanțare la nivel de licență și master

Atât viitorii studenți, cât și masteranzi, au posibilitatea de a beneficia de surse de finanțare și împrumuturi guvernamentale care să îi sprijine pe parcursul anilor de studiu. Studenții care urmează pentru prima dată un program de licență în cadrul unei instituții britanice de stat au acces la un împrumut guvernamental care le acoperă taxa de școlarizare. Totodată, viitorii români masteranzi în Anglia au primit vești bune de la Student Loans Company, care oferă începând cu anul academic 2016-2017 un împrumut în valoare de 10.000 de lire, acoperind nu doar taxa de școlarizare, ci și o parte din costurile de trai.

Ce spun participanții de la Spot Admissions?

“Am fost programat la interviu cu mai multe universității de prestigiu din UK, dar Anglia Ruskin University m-a atras cel mai mult datorită faptului că eram mai aproape de familie și faptul că avea multe facilități. Imediat după interviu, am fost nerăbdător să aflu răspunsul, care a fost pozitiv – am fost acceptat de către universitate. În acea zi cred că am fost cel mai fericit om de pe pământ, atât eu, cât și părinții mei, care sunt foarte mândri de mine” – Adrian Moroșan, student în anul întâi la Anglia Ruskin University.

EDMUNDO este un serviciu ce aparține de Grupul EDUCATIVA și oferă în mod gratuit tinerilor români informații, consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din Europa, SUA și Canada. În prezent, consilierii EDMUNDO au ajutat peste 9.000 de tineri să aplice la studii în străinătate la cele peste 185 de universități partenere.   

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă