18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialUnirea Urziceni, prima victorie acasa in fata Universitatii Craiova

Unirea Urziceni, prima victorie acasa in fata Universitatii Craiova

Campioana Romaniei, Unirea Urziceni, a castigat, pe teren propriu, in fata echipei Universitatea Craiova, scor 3-2 (1-0), intr-un meci contand pentru etapa a XII-a a Ligii I, ultimul inaintea partidei cu Glasgow Rangers, din grupa G a Ligii Campionilor. Cu tehnicianul Dan Petrescu si managerul general al gruparii, Mihai Stoica, in tribuna, din cauza ca sunt suspendati, ialomitenii au reusit sa le ofere propriilor suporteri un show cu faze spectaculoase si multa incarcare nervoasa, golul victoriei fiind marcat in ultimul minut de joc.

Inceputul partidei a fost destul de greoi, gazdele incercand sa impuna ritmul, fara prea mare succes din cauza jocului prudent al adversarilor. Totusi, in minutul 26, dupa ce olteanul Badoi a gresit un balon pe partea dreapta, Varga a recuperat, a intrat in careu si a centrat inapoi pana la Frunza, care a inscris pentru Unirea cu un sut pe jos, la coltul lung. Egalitatea a fost restabilita in repriza a doua, dupa ce Trica i-a pasat cu pieptul lui Mihai Costea, atacantul formatiei craiovene marcand dupa un sut la coltul lung (’54). Doar sase minute mai tarziu acelasi tandem Varga-Frunza a invins apararea oltenilor. Varga a trimis in careu printre doi fotbalisti ai echipei oaspete, Frunza a interceptat balonul si l-a invins pe Merlier cu un sut din coltul careului de 6 metri. Ialomitenii s-au vazut insa din nou egalati in minutul 69. Trica a trimis balonul in careu, Mihai Costea a deviat pana la Wobay, care a preluat balonul pe piept si a sutat, din cadere, in partea dreapta a portii lui Arlauskis.

 

In minutul 77, oaspetii au avut o noua mare ocazie de gol, ratata insa. Trica a executat o lovitura libera de la aproximativ 20 metri, la care portarul Arlauskis a fost spectator, dar balonul a lovit transversala. Scorul final a fost stabilit cu doar cateva secunde inainte de fluierul care a marcat incheierea partidei. In minutul 2 al prelungirilor, Tibi Balan a executat o lovitura libera de pe partea stanga, Merlier a iesit eronat dintre buturile craiovenilor si Bilasco, aflat cu spatele la poarta, a reluat cu capul in poarta goala.

Scotienii vin la Bucuresti sa castige
Victoria contra Universitatii Craiova este extrem de importanta atat pentru locul din campionat al Unirii Urziceni, care nu a mai castigat in Liga I din 25 septembrie, cat si pentru moralul din meciul contra scotienilor care vin la Bucuresti doar cu gandul la victorie. Antrenorul echipei Glasgow Rangers, Walter Smith, a declarat ca jucatorii sai nu merg la Bucuresti sa obtina un rezultat decent in meciul cu Unirea Urziceni, de miercuri, din etapa a patra a grupei G a Ligii Campionilor, ci sa invinga si sa aiba sanse de calificare. "Esecul din meciul cu Unirea ne-a ranit mandria. Revansa este o motivatie foarte mare pentru jucatori, dar si gandul ca la o victorie am avea sanse reale de calificare. Trebuie sa fim optimisti. Daca vom castiga, ne asteapta un joc mare, de a fi sau a nu fi, acasa cu Stuttgart.

 

Am fi intr-o situatie de calificare, chiar si dupa doua rezultate pe teren propriu pe care nu ni le-am fi imaginat vreodata posibile. Asa ca mergem la Bucuresti cu dorinta de a invinge. In loc sa mergem acolo ca sa obtinem un rezultat decent, trebuie sa mergem sa luam toate cele trei puncte", a spus Smith. La randul sau, mijlocasul Kevin Thomson a afirmat ca nimeni nu se asteapta ca Rangers sa castige Liga Campionilor, dar toata lumea se asteapta ca echipa scotiana sa castige fiecare meci. "Acum avem ocazia sa reparam greselile de la meciul din urma cu doua saptamani.

Succesul nostru in Europa de-a lungul timpului nu s-a datorat unui fotbal extraordinar jucat de noi. Rangers era greu de invins, iar asta trebuie sa recastigam. Sunt sigur ca putem invinge la Bucuresti, in nici un caz nu vom merge la Bucuresti ca niste umili. Toata lumea spune ca Unirea, campioana Romaniei, e cea mai slaba echipa cu care am jucat in Europa. Nu, au o echipa buna, dar noi am jucat prost. Unirea nu ne va subestima, nu le sta in fire jucatorilor,  ei stiu ca suntem decisi sa ne luam revansa", a spus Thomson.

» Din pacate, in minutul 48, Ricardo Fernandez s-a accidentat si a fost inlocuit cu Epaminonda Nicu, devenind astfel incert pentru partida pe care Unirea Urziceni o va sustine miercuri, cu Glasgow Rangers.

Multescu, debut cu remiza pe banca Ceahlaului
Gheorghe Multescu a debutat cu un egal pe banca tehnica a formatiei Ceahlaul Piatra Neamt. Nemtenii au remizat in deplasare, in fata echipei Astra Ploiesti, scor 1-1 (0-0), intr-o partida contand pentru etapa a XII-a a Ligii I. Nemultumit de rezultat, antrenorul Astrei, Nicolo Napoli, a declarat ca jucatorii sai au resimtit oboseala meciului din Cupa Romaniei in partida de pe teren propriu cu Ceahlaul Piatra Neamt. De remarcat, Astra Ploiesti a evoluat in opt jucatori de camp in ultimele minute ale partidei, ca urmare a cartonaselor rosii primite de Dusan Djokici si Liviu Ganea. In minutul 82, Djokici a lovit cu cotul un adversar, arbitrul Marius Avram a observat gestul si l-a eliminat pe atacantul formatiei Astra. In minutele de prelungire, Liviu Ganea a lovit cu piciorul un fotbalist de la Ceahlaul care cazuse pe minge si o bloca, iar Marius Avram l-a eliminat pe atacantul gruparii ploiestene.

Tot cu o remiza, 1-1, s-a incheiat si intalnirea de ieri dupa-amiza de la Alba Iulia dintre formatiile Unirea, din localitate, si CFR Cluj, contand pentru etapa a 12-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Dalbea, in minutul 89, pentru gazde, respectiv Lacina Traore, in minutul 56, pentru oaspeti. 

» Adversara europeana a Unirii, victorie In campionat
Formatia FC Sevilla, adversara Unirii Urziceni in Grupa G a Ligii Campionilor, a invins, in deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Xerez, in etapa a IX-a a campionatului Spaniei. Golurile au fost inscrise de Negredo, in minutul 42, si Luis Fabiano ('89). Antrenorul formatiei FC Sevilla, Manolo Jimenez, i-a trimis in teren pe Varas – Konko, Squillaci, Dragutinovici, Navarro – Navas, Renato (Kone '90), Zokora, Perotti (Capel '75) – L. Fabiano, Negredo (Duscher '68).
Campioana Romaniei, Unirea Urziceni, a intalnit FC Sevilla pe 16 septembrie, in prima etapa a Grupei G a Ligii Campionilor, pierzand in deplasare, scor 0-2. Meciul-retur va avea loc pe 24 noiembrie.

Cele mai citite

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...

Ucrainenii fac prăpăd în depozitele de muniții ale Rusiei

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă