16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialUndă verde pentru Centrul Cultural Transilvania

Undă verde pentru Centrul Cultural Transilvania

Mult disputatul contract de proiectare al viitorului Centru Cultural Transilvania a fost semnat, în sfârşit, miercuri. În valoare de 2.160.000 lei, acesta ar fi trebuit parafat în luna martie, dar atunci a fost depusă o contestaţie referitoare la modul prin care a fost desemnat câştigătorul proiectului, iar analizarea ei a durat până în luna octombrie. Compania VAAL Arhitectură este, până la urmă, câştigătorul legal al acestui proiect, care are un termen contractual de şase luni. Din cauza întârzierilor juridice din acest an, primarul interimar, Radu Moisin, speră ca acesta să fie scurtat cu câteva săptămâni pentru ca licitaţia de execuţie să fie lansată cât mai repede.

Centru Cultural Naţional?

Viitorul Centru Cultural Transilvania ar urma să aibă în dotare, pe lângă un hotel şi o parcare, Filarmonica clujeană, dar şi o sală mare de concerte de 1.500 de locuri, asemănătoare cu marile săli din Europa. „E o onoare că avem posibilitatea de a realiza un proiect aşa de important. Tot proiectul este o mare provocare din punct de vedere tehnic şi profesional. Centrul Cultural va avea Filarmonica şi o sală de concerte de 1.500 de locuri, comparabilă cu sălile din Lucerna şi Reykjavik. În 2020 sunt şanse mari ca oraşul Cluj să fie desemnat capitală culturală europeană, aşa că Centrul de Cultură Transilvania va fi, timp de un an, Centrul Naţional de Cultură”, a declarat administratorul VAAL Arhitectură, Viorel Hurduc.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă