17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUna calda, una rece pentru baschetul clujean

Una calda, una rece pentru baschetul clujean

» Echipa de baschet masculin BC Gladiator Cluj a pierdut fara drept de apel intalnirea cu liderul Gaz Metan Medias, 62-92.

» Echipa de baschet masculin "U" Mobitelco Cluj a fost condusa destul de des de catre CSU Brasov, pe care a reusit sa o invinga abia pe finalul meciului, scor 83-76.

BC Gladiator si-a "respectat" statutul de victima sigura in meciul cu Gaz Metan Medias din Sala Sporturilor "Horia Demian" si nu le-a pus nici o problema elevilor pregatiti de Bruno Soce. Sibienii au inceput tare si dupa primul sfert aveau 10 puncte pe tabela, 19-9. In al doilea sfert, avansul a crescut pana la 20 de puncte, in primul rand datorita valorii net superioare a mediesenilor, care au inscris mai din toate pozitiile. Cu victoria deja adjudecata, tehnicianul bosniac al Gazului si-a permis anumite scheme in jocul echipei sale, iar acest lucru i-a facut pe "gladiatori" sa se apropie, la un moment dat, la doar 11 puncte. Un ultim "run" al oaspetilor a linistit definitiv lucrurile, astfel ca Gazul a castigat la 30 de puncte diferenta, 92-62, un meci care nu li-a pus nici o problema.

Pe de alta parte, echipa clujeana de baschet "U" Mobitelco avea, teoretic, o misiune usoara in fata ultimei clasate, CSU Cuadripol Brasov, chiar daca meciul avea loc in orasul de sub Tampa. Desfasurarea jocului, care a contat pentru etapa a 18-a a Diviziei A, a stricat insa planurile facute de antrenorul Marcel Tenter inainte de partida. La finalul primului sfert, "modesta" echipa din Brasov avea un avans de noua puncte pe tabela, 29-20. Treziti la realitate, clujenii au apasat pe acceleratie in sfertul doi, iar la pauza brasovenii mai aveau doar un punct avans, 40-39. In a doua repriza, alb-negrii l-au enervat, din nou, pe Marcel Tenter prin ratarile nenumarate, dar experienta superioara a facut posibila totusi o victorie la sapte puncte, 83-76, care o pastreaza pe "U" Mobitelco pe locul doi, dar la egalitate de puncte cu liderul Gaz Metan Medias. "Au fost conditii cam vitrege in sala, destul de frig, iar adversara s-a autodepasit. Am ratat si noi foarte mult, dar bine ca am reusit sa castigam", a declarat antrenorul Marcel Tenter.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă