8.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialUn tren de marfa a intrat intr-un personal

Un tren de marfa a intrat intr-un personal

Doua trenuri s-au ciocnit la cativa kilometri departare de Cluj, in comuna Baciu. Accidentul s-a soldat cu doi raniti usor. Deja unul dintre ei a fost externat din spital, iar celalalt va mai ramane o zi sau doua sub supraveghere medicala.

Semnalul unui impiegat, cauza accidentului

In accident au fost implicate trenul personal 3634, care circula pe relatia Huedin Ð Cluj-Napoca, si trenul de marfa 31208, care circula pe ruta Oradea Ð Cluj-Napoca. Practic, ambele trenuri circulau in acelasi sens, marfarul fiind oprit la semnalul de intrare in Halta CF Baciu. Unul dintre angajatii Regionalei CFR Cluj a dat drumul marfarului inainte ca trenul de persoane sa plece din halta Baciu. In trenul de persoane, din cauza orei inaintate, nu se afla nimeni, pentru ca altfel accidentul ar fi putut avea consecinte tragice.
In urma coliziunii, au deraiat trei vagoane. Ultimul vagon al trenului de calatori a fost pe jumatate distrus. Locomotiva care tracta trenul de persoane a suferit avarii, iar mecanicul si mecanicul ajutor au fost raniti. Ei au fost internati la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca pentru ingrijiri medicale. Mecanicul de locomotiva a fost insa externat ieri, in timp ce ajutorul sau va avea nevoie de cateva zile de supraveghere medicala.
Cercetarile continua sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj. De asemenea, a fost trimisa o comisie de la Ministerul Transporturilor pentru stabilirea cauzelor accidentului. Membrii comisiei au stat de vorba deja cu angajatii CFR si ar urma sa decida apoi sanctionarea impiegatului care a permis trenului de marfa sa intre in circulatie inainte de eliberarea liniei.
De asemenea, autoritatile au stat de vorba cu localnicii din Baciu care isi au casele chiar in apropierea liniei ferate. Oamenii nu au putut spune altceva decat faptul ca, in jurul orei 1,30, au fost treziti din somn de o bubuitura puternica. Speriati, ei au iesit afara si au vazut urmarile coliziunii. Mecanicul ranit, care iesise din tren, le-a cerut sa cheme o salvare. Intr-un sfert de ora, o masina de salvare a venit si i-a luat pe cei doi raniti, care au fost dusi direct a unitatea de primire a urgentelor. Aceasta este prima coliziune dintre doua trenuri produsa in ultimii ani. Pana acum, cele mai frecvente accidente de cale ferata erau cele in care erau loviti pietonii sau mijloacele de transport de genul automobilelor sau carutelor care nu respectau indicatoarele de la trecerile de cale ferata si care erau surprinse de tren atunci cand erau in plina traversare. Ultimul accident mortal a avut loc acum cateva zile, in zona fabricii de gresie Sanex din Cluj, cand a fost ucis un om care taversa neregulamentar liniile de cale ferata.

Cele mai citite

Menopauza, un subiect tabu pentru femeile din România

Specialiștii subliniază importanța diagnosticului precoce și a tratamentelor disponibile În România, problemele din sfera uro-ginecologică rămân un subiect închis, pentru multe femei peste 50 de...

Cum să alegi echipamentul tunel potrivit pentru spălătoria auto self-service?

Alegerea echipamentului potrivit pentru spălătoria auto self-service reprezintă o succesiune de decizii pe care este important să le iei în cunoștință de cauză,...

Maia Sandu: Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent. Ținta au fost 300 de mii de voturi

Maia Sandu a declarat că sunt informaţii şi probe privind „un atac fără precedent” asupra democraţiei din Republica Moldova Președintele Maia Sandu, care candidează pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă