20 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialUn timișorean vrea să demoleze turnuleţele construite pe casa sa. Care este...

Un timișorean vrea să demoleze turnuleţele construite pe casa sa. Care este motivul

Un bărbat de etnie romă din Timișoara a depus o cerere la Primărie pentru eliberarea unui certificat de urbanism, întrucât vrea să desființeze turnuleţele de pe casa sa, după ce primarul Nicolae Robu a declanşat o campanie de verificare a palatelor pe care sunt astfel de construcții fără autorizaţie, transmite Mediafax.

”Subsemnatul, ca primar al municipiului Timişoara, am declanşat o amplă acţiune de identificare a clădirilor cu turnulețe realizate fără autorizaţie sau cu nerespectarea autorizaţiei, indiferent când. Ei bine, iată că, urmare a intervenţiilor noastre ferme, dar strict legale, un prim cetăţean a înţeles să se conformeze fără a mai fi nevoie să apelăm la instanţele de judecată. Este vorba despre domnul Codruţ Stancu, care ne-a solicitat certificat de urbanism pentru desfiinţare turnuleţelor”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a solicitat și celorlaltor cetățeni ai Timișoarei care au în proprietate clădiri cu turnulețe să le demoleze de bunăvoie, dacă au fost ridicate fără autorizaţie de construire sau fără respectarea autorizaţiei.

”Apreciez atitudinea domnului Stancu şi cer şi celorlaltor cetăţeni, romi sau de orice altă etnie, care, în diverse circumstanţe, au construit ilegal, să facă urgent demersurile pentru a intra în legalitate şi a-şi diminua, astfel, sancţiunile şi, implicit, pagubele, urmând modelul domnului Stancu”, a spus Robu.

Edilul i-a asigurat pe timișoreni că va continua campania de identificare a clădirilor cu turnulețe din municipiu și îi va notifica pe proprietari să intre în legalitate.

Primarul Timișoarei a lansat, anul trecut, o campanie de identificare a clădirilor cu turnulețe realizate fără autorizaţie de construire sau fără respectarea autorizaţiilor de construire, proprietarii acestora fiind notificaţi. Proprietarilor li s-a pus în vedere că, dacă nu vor lua măsuri pentru intrarea în legalitate, se va iniția un proces judiciar.

Cele mai citite

Analiză Bloomberg: Faimosul Spotify, sursă de milioane de dolari pentru “inginerii digitale”

Un american a creat mii de conturi false pe Spotify și un program automat, pentru a genera milioane de ascultări false Spotify este un serviciu...

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă