12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialUn tânăr de 16 ani este grav rănit după ce s-a electrocutat...

Un tânăr de 16 ani este grav rănit după ce s-a electrocutat pe pasarela din Parcul Herăstrău

Un adolescent de 16 ani a fost electrocutat, marţi, pe pasarela de peste DN1, în zona Mioriţa, informează ISU București.

Minorul a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corpului. Tânărul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu. În prezent el este intubat.

Prietenul acestuia este și el ușor rănit. Incidentul s-a produs în momentul în care cei doi adolescenți, aflați la plimbare în Parcul Herăstrău, au încercat să se urce pe pasarela metalică a podului pentru a-și face poze. S-a format un arc electric între firul de alimentare al căii ferate, aflat sub tensiunea de 27.000 de volți, și pasarela podului. Arcul electric l-a aruncat pe unul dintre tineri de la patru metri înălțime, acesta fiind cel mai grav rănit.

Primăria are în plan construirea unui pasaj pietonal în această zonă, care să permită închiderea accesului oamenilor spre podul de cale ferată. Proiectul întârzie să fie pus în aplicare pentru că necesită în prealabil un aviz de la Ministerul Transporturilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă