17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUn tânăr bucătar român, lăudat în New York Times

Un tânăr bucătar român, lăudat în New York Times

Tânărul bucătar român, Michael Pascale, a fost recomandat de prestigioasa publicaţie The New York Times. Numele său şi al restaurantului din Franţa unde a lucrat ca chef se regăsesc pe o listă a celor mai interesante locuri din Europa întocmită de ziarul american. 

Articolul din New York Times, intitulat ”Comori ascunse ale Europei”, îi sfătuieşte pe cei care ajung la Paris să nu rateze o masă la bistro-ul Pouic Pouic, acolo unde se pot răsfăţa cu preparate precum terrine de foie gras, paste nero si seppia cu scoici, omlete variate sau vită, toate semnate de chef Michael Pascale. Ziarul american mai precizează că oricine vine să mănânce în acest bistro îl poate vedea pe tânărul chef de origine română în acţiune, pentru că bucătăria la vedere permite oricui sa vadă cum iau naştere cele mai rafinate gusturi.

Michael a început să gătească din copilărie împreună cu mama sa. În 1994 a plecat din România împreună cu părinţii lui. Tătăl este rugbyst şi mama gimnastă. Mai are o soră, Cristina, în vârstă de 29 de ani. S-a mutat cu părinţii în Normandia prima dată şi apoi au început să se mute întâi în sudul Franţei, apoi în Anglia, apoi în Alpi, apoi la Paris.

Mama locuieşte în prezent în Normandia, unde predă gimnastică ritmică şi tatal este în Alpi, unde lucrează ca inginer, în vreme de sora lui Michael este profesoară de înot în Franţa. Părinţii sunt divorţaţi, au divorţat la doi ani după ce au plecat din România, iar după divorţ Michael a rămas cu tatăl lui şi sora lui cu mama.

La 15 ani, Michael a urmat o şcoală de contabilitate, dar s-a lăsat de ea pentru că nu i se potrivea. A ajuns la Saint Tropez ca ajutor de bucătar. Apoi a încercat să ajungă bucătar, însă şi-a dat seama că în Franţa fără studii nu va reuşi să facă nimic. Aşa că s-a întors în Normandia şi şi-a luat diploma de bucătar. A început apoi să lucreze ca chef.  A urmat însă cursuri de specializare în gastronomie franţuzească atunci când s-a reîntors în Franţa.

Michael s-a hotărât, însă, să se întoarcă în România să încerce şi aici o carieră în domeniu. A avansat foarte repede în Franţa şi a ajuns destul de departe pentru vârsta lui. Michael Pascale este unul dintre concurenţii din acest sezon ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, iar visul lui este să aibă restaurantul propriu, în care să servească mâncare sănătoasă.

Cele mai citite

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă