23.1 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUn raport independent aratฤƒ cฤƒ procurorul argentinian, gฤƒsit mort รฎn locuinศ›a sa,...

Un raport independent aratฤƒ cฤƒ procurorul argentinian, gฤƒsit mort รฎn locuinศ›a sa, a fost ucis

Un raport independent privind decesul procurorului argentinian Alberto Nisman, care urma sฤƒ formuleze acuzaลฃii la adresa preลŸedintei Argentinei, aratฤƒ cฤƒ acesta a fost ucis, a anunลฃat fosta soลฃie a procurorului, judecฤƒtoarea federalฤƒ Sandra Arroyo Salgado, relateazฤƒ BBC News Online, citat de Mediafax.

Citeศ™te ศ™i: DEZVฤ‚LUIRI: Procurorul gฤƒsit mort pregฤƒtea un mandat de arestare pentru preศ™edinta Argentinei

Salgado a anunลฃat, joi, în cadrul unei conferinลฃe de presฤƒ, cฤƒ raportul independent exclude varianta unui accident sau a sinuciderii.

Nisman a fost gฤƒsit mort în locuinลฃa sa, la 18 ianuarie, cu câteva ore înainte de a depune mฤƒrturie în Congres împotriva preลŸedintei Cristina Fernandez de Kirchner. El ancheta cel mai grav atentat terorist din Argentina, comis în 1994 la un centru evreiesc din Buenos Aires ลŸi soldat cu 85 de morลฃi.

Citeศ™te ศ™i: Moarte misterioasฤƒ la Buenos Aires

Nisman a sugerat cฤƒ Fernandez a muลŸamalizat implicarea unor oficiali iranieni în acest atentat. Fernandez a respins în mod repetat acuzaลฃiile, afirmând cฤƒ Nisman a primit informaลฃii eronate de la un agent de spionaj care voia sฤƒ îi discrediteze Guvernul.

Încฤƒ de la începutul investigaลฃiei oficiale, Sandra Arroyo Salgado a numit o echipฤƒ independentฤƒ, din care au fฤƒcut parte Daniel Salcedo, un fost comandant de poliลฃie din Buenos Aires, ลŸi experลฃi criminaliลŸti. Raportul acestora, care se bazeazฤƒ pe detalii din cadrul autopsiei ลŸi alte dovezi obลฃinute de criminaliลŸti, susลฃine de asemenea cฤƒ Nisman a murit în agonie, iar cadavrul sฤƒu a fost mutat dupฤƒ deces.

Salgado a precizat cฤƒ raportul sฤƒu este "la dispoziลฃia procurorului ลŸi judecฤƒtorului" implicaลฃi în investigaลฃia oficialฤƒ privind moartea lui Nisman.

În urma conferinลฃei de presฤƒ, Viviana Fein, care conduce ancheta oficialฤƒ privind moartea procurorului Nisman, a declarat pentru postul argentinian Radio Nacional cฤƒ va lua în considerare raportul lui Salgado. "Pânฤƒ în prezent, nu a existat nimic care sฤƒ-mi permitฤƒ sฤƒ spun categoric dacฤƒ a fost o sinucidere sau o omucidere", a precizat ea.

Anunลฃul lui Salgado intervine la o zi dupฤƒ ce un procuror argentinian a fฤƒcut apel împotriva deciziei unui judecฤƒtor, sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ, de a închide cazul lui Nisman împotriva preลŸedintei Fernandez. Sistemul judiciar din Argentina va trebui acum sฤƒ rezolve misterul morลฃii unui om care a generat un cutremur politic ลŸi sฤƒ decidฤƒ dacฤƒ va investiga acuzaลฃiile împotriva preลŸedintei ลŸi a altor oficiali de rang înalt.

Cele mai citite

Dinamo e gata sฤƒ dea lovitura! Un fost fundaศ™ de Premier League e aproape sฤƒ semneze cu โ€žcรขinii roศ™iiโ€

Dinamo pregฤƒteศ™te douฤƒ noi transferuri pentru รฎntฤƒrirea echipei, unul dintre acestea fiind Filip Benkovic, fundaศ™ croat cu o carierฤƒ impresionantฤƒ รฎn campionatele de top...

Cum funcศ›ioneazฤƒ Sistemul Garanศ›ie-Returnare รฎn alte ศ›ฤƒri europene comparativ cu Romรขnia

Sistemul Garanศ›ie-Returnare (SGR) cรขศ™tigฤƒ tot mai mult teren รฎn Europa, pe mฤƒsurฤƒ ce statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru reducerea impactului asupra...

Sectorul financiar romรขnesc atrage peste 1,7 miliarde de euro รฎn investiศ›ii strฤƒine directe, dar รฎnregistreazฤƒ scฤƒderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din Romรขnia a beneficiat รฎn 2023 de un flux net de investiศ›ii strฤƒine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ