16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUn print "senin si virtuos"

Un print „senin si virtuos”

Primul mostenitor barbat nascut in familia imperiala japoneza dupa 42 de ani si-a primit oficial, ieri, numele, in cadrul unei ceremonii de doar cinci minute care a avut loc, potrivit regulilor shintoiste, la sapte zile de la nastere.
Printul, baiatul celui de-al doilea fiu al imparatului Japoniei, Akishino, si al printesei Kiko, a primit numele de „Hisahito”, compus din doua caractere: „Hisa”, care are sensul dublu de „eternitate” si „seninatate” si „hito” („virtuos”), sufixul care intra in general in componenta numelui baietilor nascuti in familia imperiala.
„Prenumele traduce sperantele” parintilor sai „care doresc fiului lor o viata lunga si senina”, a explicat purtatorul de cuvant al Palatului. „Hisahito” a fost prenumele ales din trei propuneri facute inca din iulie de Casa Imperiala, prin consultari cu imparatul, imparateasa si maestri ai literaturii traditionale nipone si chineze. In cadrul ceremoniei de ieri, mama, printesa Kiko, i-a atribuit printului si un simbol, o varietate de pin, arbore raspandit in Japonia, care va marca toate obiectele personale ale lui Hisahito. Pinul simbolizeaza cresterea rapida si sanatoasa, au explicat surse apropiate printesei Kiko. Marele Sambelan al Casei Imperiale, Shingo Haketa, a inscris numele lui Hisahito in registrul familiei imperiale. Japonezii au aflat prenumele printului din editii speciale ale ziarelor. Curiozitatea cu privire la Hisahito, singurul mostenitor barbat, este mai mare decat cea legata de cele trei nepoate pe care le-a avut pana acum imparatul.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă