12.8 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialUn primar PSD şi-a dat demisia pentru că nu primeşte fonduri

Un primar PSD şi-a dat demisia pentru că nu primeşte fonduri

În iunie 2012, Mihalache Neamţu, primar în funcţie, le promitea oamenilor din comună un trai mai bun. Le spunea câte lucruri măreţe a făcut pentru ei ăn timpul Guvernului Boc şi îi asigura că toate vor continua. ”Avem apă potabilă, avem maşini de spălat, am reabilitat şcolile. Copiii noştri au şcoli, au calculatoare, au tot ce le trebuie”, spunea el, în campanie. Lângă el se aflau parlamentatii PSD. Cu toţii subliniau că lucrurile vor merge mai bine, pentru că USL avea mari şanse de a ajunge la putere – lucru care s-a şi întâmplat.

I s-au promis atunci de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa că se va construi acolo o sală de sport, o grădiniţă şi un cămin cultural, a cărui construcţie începuse. Parlamentarul PSD Cristina Dumitrache i-a promis că va avea toată susţinerea pentru a duce la îndeplinire toate proiectele pe care le are, inclusiv asfaltarea drumurilor. ”Bani nu au fost, pentru ca acest loc minunat de ţară ca să devină perla comunelor dunărene trebuiesc investiţii multe şi investiţii multe înseamnă bani”, declara, entuziast, şi senatorul Nicolae Moga. Prezentarea candidaturii s-a încheiat cu foc de artificii. A câştigat alegerile cu peste 85% din voturi.

Şoc: şi-a dat demisia

După un an şi jumătate, situaţia s-a schimbat radical. Luni, o veste a venit ca un trăznet pentru PSD-şti: Neamţu îşi dă demisia. În culise nu se ştia nimic sigur. A existat o convorbire telefonică între el şi Nicuşor Constantinescu şi pentru moment se pare că lucrurile se liniştiseră. Ieri însă, Neamţu şi-a înaintat demisia prefectului Eugen Bola, care a confirmat primirea. Motivaţia oficială: motive de sănătate. Motivaţia reală: lipsa de bani. Cert este că în 90 de zile se vor organiza alegeri în Rasova.

Partidul l-a înţeles?!

Mihalache Neamţu a explicat, ieri, că şefii partidului au încercat să-l convingă să revină asupra demisiei. Acesta a precizat că nu îşi va da demisia şi din PSD, unde va activa în continuare ca membru. Primarul a explicat şi de ce şi-a dat demisia. Spune că şi-a neglijat familia şi sănătate, dar principalul motiv este lipsa de bani. Inundaţiile de anul trecut au distrus 95% din drumuri, dar Guvernul nu a dat niciun ban pentru reparaţii.

Tot anul trecut, acoperişul şcolii a fost smuls. A fost reparat cu 100.000 de lei, cu promisiunea că îi va primi înapoi… Nu au ajuns nici până azi. ”Eu am tras un semnal de alarmă. Poate guvernanţii or să înţeleagă că aşa nu se mai poate. Banii daţi în plus, din ianuarie 2014, la salariile primarilor reprezintă o apă de ploaie. Ce ne facem cu angajaţii noştri care au un salariu de 600 de lei şi au rămas fără normă de hrană? Cu cine îşi vor mai desfăşura activitatea primăriile?”, a spus primarul. Acesta a explicat că, de exemplu, şoferul microbuzului care îi duce pe copii la şcoală a plecat în Germania, din cazua salariului mic, iar aceştia sunt nevoiţi să meargă acum pe jos. ”Primarii sunt dezamăgiţi”, a spus el, în numele colegilor săi. De altfel, mai mulţi primari din Constanţa, în fruntea cu Mariana Gâju, din Cumpăna, au critica dur activitatea Guvernului Ponta.

Traseist politic

Mihalache Neamţu a fost PSD-ist. A trecut apoi la PDL şi a ajuns să reprezinte partidul în calitate de primaru. Înainte de alegerile din 2012 însă, în aprilie, s-a reîntors la prima sa iubire, la PSD, şi a candidat pentru un nou mandat de primar. Spunea că nu a avut sprijinul guvernului PDL în cei patru ani de primărie pentru a face tot ce şi-a propus.

În vizorul ANI

ANI a constatat faptul că primarul s-a aflat, în perioada 18.06.2008 – 24.04.2012, în stare de incompatibilitate. ”La data de 18.06.2008, a fost validat mandatul lui Neamţu Mihalache, de primar al comunei Rasova, judeţul Constanţa. În perioada 13.12.2004 – 26.01.2011, Neamţu Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul S.C. Danubiu Sat TV S.R.L. În perioada 26.04.2002 – 01.03.2012, a deţinut calitatea de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina. În perioada 13.12.2007 – 24.04.2012, Neamţu Mihalache a deţinut funcţiile de administrator şi preşedinte al consiliului de administraţie în cadrul S.C. Ovidunărea Cooperativă Agricolă”, arată ANI.

Cele mai citite

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă