17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialUn nou inceput la "U" Cluj

Un nou inceput la „U” Cluj

– Odata cu retrogradarea in liga a doua, "sepcile rosii" vor trece printr-o perioada de reconstructie, posibil cu Impact si Oncos "la comanda"

Infrangerea din partida cu Gloria Buzau, 1-2, a pus capat sperantelor Universitatii Cluj de a mai evolua si in sezonul urmator in prima liga. si cum orice esec necesita o schimbare, perioada care urmeaza va fi una foarte activa pentru toti cei implicati in formatia de pe "Ion Moina". In primul rand, echipa nu va mai depinde de banii publici, deoarece Consiliul Local, actionarul majoritar al "studentilor", isi va vinde cele 55,8% din actiuni unui investitor privat. Acesta va fi ales dintre societatile Impact si Oncos, singurele care si-au declarat intentia de a ramane, in continuare, alaturi de Universitatea. Apoi, o mare parte dintre titularii actuali ai echipei vor parasi "Ion Moina" la vara. Cu siguranta, printre acestia se va afla si vedeta Dorin Goga, pentru ca este greu de crezut ca un jucator evaluat la un milion de euro, care evolueaza pentru o echipa cu probleme financiare, va mai ramane alaturi de "U" Cluj si in Liga a II-a. Un prim pas pentru asezarea lucrurilor la echipa a fost facut, deja, ieri.

 

Reprezentantul Oncos in CA al Universitatii, Radu Constantea, a declarat ca exista foarte mari sanse ca firma pe care o reprezinta sa colaboreze cu Impact, celalalt doritor sa preia fraiele echipei. "Discutam in continuare, insa nu este exclusa si aceasta varianta. Ei au planul lor, noi pe al nostru si luam in calcul o colaborare la aceasta echipa. E clar ca este nevoie de o schimbare majora, mai ales in infrastructura, pentru ca nu ne mai permitem sa ne mutam intr-o anumita locatie la fiecare antrenament", a declarat, pentru Romania libera, Constantea. Acesta a exclus varianta ca Oncos-ul sa cumpere pachetul majoritar de actiuni. "Trebuie sa punem bazele unui club serios. Suferim foarte mult la infrastructura si este binevenita o colaborare pentru finantarea Universitatii.

 

Oricum, este cert ca Oncos-ul nu va cumpara de una singura actiunile echipei", a mai spus Constantea. De altfel, si antrenorul Alpar Meszaros s-a plans, la finalul partidei cu Buzaul, ca una dintre cauzele pentru care echipa sa a retrogradat este si lipsa conditiilor. "Acest club nu are, practic, nimic. "U" Cluj este al suporterilor", a spus Meszaros.

RESEMNARE
Universitatea Cluj va juca maine, in deplasare, cu Ceahlaul Piatra Neamt. Clujenii vor lupta doar pentru a strange cele 25 de puncte necesare pentru ca formatia lui Alpar Meszaros sa nu porneasca cu penalizare in Liga a II-a. Misiunea "studentilor" va fi ingreunata de absenta capitanului Dorin Goga, suspendat dupa meciul cu Gloria Buzau. "Este clar ca, dupa lot si dupa valoarea jucatorilor, trebuia sa ramanem in prima liga. Au fost alte cauze pentru care am retrogradat", a spus Radu Constantea.

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...
Ultima oră
Pe aceeași temă