27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUn mort şi 100 de răniţi la o manifestaţie din sudul Siriei

Un mort şi 100 de răniţi la o manifestaţie din sudul Siriei

Un om a murit şi alţi 100 au fost răniţi, după ce forţele de securitate siriene au tras cu muniţie de război şi au lansat gaze lacrimogene, în sudul ţării, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Un militant pentru drepturile omului povesteşte că un manifestant a fost împuşcat cu muniţie de război, iar alţi doi sunt răniţi la cap, în stare foarte gravă, în regiunea Deraa, unde s-au strâns peste 10.000 de protestatari.

Autorităţile siriene au anunţat, ieri, că vor elibera manifestanţii arestaţi la Deraa cu o zi înainte. „După rezultatele comisiei de anchetă privind violenţele regretabile din Deraa, s-a decis să fie eliberat imediat un grup de tineri”, a declarat agenţia oficială Sana, fără alte precizări.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi şi alte câteva zeci au fost răniţi sâmbătă de forţele de securitate din Deraa, potrivit militanţilor pentru drepturile omului, la zi de la o manifestaţie organizată în acest oraş din sudul Siriei şi soldată cu patru morţi.

Manifestanţii participau, sâmbătă, la funeraliile a doi dintre tinerii ucişi la Deraa.

Siria, unde legea de urgenţă este în vigoare din 1963, este, din 15 martie, teatrul unor manifestaţii convocate pe Facebook, care cer mai multe libertăţi.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă