14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialUn milion de computere, date in urmarirea FBI

Un milion de computere, date in urmarirea FBI

FBI este in cautarea a peste un milion de computere controlate de organizatii criminale care le fac sa lucreze in retele, au declarat ieri responsabili ai FBI, informeaya AP, preluata de Rompres.

Autoritatile au anuntat trei arestari in domeniul piratarii unor computere care fusesera controlate de la distanta. Cea mai mare parte a acestor computere se afla in SUA, dar problema se pune la nivel mondial, iar autoritatile americane au lucrat cu parteneri din 60 de tari in cursul anchetei lor, a explicat agentul FBI Richard Kolko.

„Majoritatea victimelor nici macar nu constientizeaza ca le-a fost piratat computerul sau ca datele lor personale sunt exploatate”, a declarat directorul adjunct al FBI, responsabil de criminalitatea informatica, James Finch.

„Atacatorii preiau controlul computerelor printr-un virus sau alt cod, iar computerul continua sa functioneze normal. Cetatenii se pot proteja prin respectarea stricta a unor reguli de securitate”, a spus el.

Maarten Van Horenbeeck, expert in securitate informatica la SANS Internet Storm Center, a aplaudat eforturile FBI, dar subliniaza ca nu este sigur ca aceste arestari impiedica inflatia de retele contraveniente si a lansat un apel la un efort international.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă