17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUn falsificator român îi povesteşte preşedintelui armean cum şi-a mituit anchetatorii

Un falsificator român îi povesteşte preşedintelui armean cum şi-a mituit anchetatorii

Cetăţeanul român Oliver Răducu Marian, care în urmă cu doi ani fusese anchetat în Armenia într-un dosar privind falsificarea de carduri bancare, i-a scris preşedintelui armean Serj Sarkisian şi i-a povestit cum a reuşit să scape de pedeapsă mituind persoane suspuse din Armenia, potrivit  agenţiei de presă Regnum, citată de Agerpres.

Marian fusese arestat de serviciile speciale armene în august 2008, sub acuzaţia că a furat din bancomate zeci de mii de dolari, cu ajutorul unor carduri bancare contrafăcute. În acest dosar mai fuseseră reţinute alte cinci persoane.

Potrivit cotidianului armean Haikakan jamaha, Marian era liderul grupului de infractori. Cu toate acestea, el a primit o condamnare mică: doi ani de închisoare, din care a stat după gratii doar 1 an şi 2 luni. După ce a fost eliberat, Marian a părăsit Armenia. În acelaşi timp, unul dintre colaboratorii săi, Constantin Stengaciu, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pedeapsă pe care o ispăşeşte şi acum în închisoarea Vardaşen.

Autorul scrisorii declară că şi-a câştigat libertatea datorită unei mite de 50.000 de euro şi 20.000 de dolari. Potrivit afirmaţiilor sale, el a mituit mai multe persoane: pe anchetatorul din cadrul Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei care instrumenta cazul, pe şeful acestuia, precum şi pe procuror şi judecător.

Marian afirmă că, în urma ‘afacerii’ sale cu reprezentanţi ai autorităţilor armene, au fost fabricate acuzaţii la adresa lui Stengaciu. Autorităţile armene au avut nevoie, potrivit lui Marian, de un ‘ţap ispăşitor’, un om care să poată fi prezentat drept vinovat principal în dosar.

Astăzi, falsificatorul român de carduri îşi face mea culpa, conştientizând că din cauza sa Stengaciu a fost separat pentru mult timp de familie.

Deocamdată, reacţia preşedintelui Armeniei şi a autorităţilor ţării la această scrisoare nu este cunoscută.

Cele mai citite

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă