24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un elicopter al MAI, trimis în insula Samos din Grecia. Ce...

VIDEO. Un elicopter al MAI, trimis în insula Samos din Grecia. Ce spun piloţii

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne este trimis, timp de două săptămâni în insula Samos din Grecia , în cadrul unei operaţiuni în care sunt ngrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.

Video: Interviu cu pilotul Neculai Chiriţă:

 

Aeronava este de tip Eurocopter EC-135  şi aparţine Inspectoratului General pentru Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Acesta  participă, începând de sâmbătă, la Operațiunea Comună Poseidon Rapid Intervention a Agenției FRONTEX, din cadrul Rețelei Europene de Patrulare (European Patrol Network, informează MAI.

În grecia au fost trimişi şi patru piloţi români.

În operațiunea desfășurată de Agenția FRONTEX sunt angrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.

România este un contributor important la acțiunile FRONTEX, participând la misiunile de combatere a migrației ilegale din Marea Mediterană, în zona maritimă a Italiei și a Greciei, dar și la misiunea de la granița dintre Serbia și Macedonia.

În calitate de partener asociat al Agenției FRONTEX, Inspectoratul General de Aviație al MAI a participat la operațiuni comune începând din anul 2010 (Operațiunile RABIT, Poseidon Sea din 2010, 2011, 2015, Poseidon Land 2012).

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă