23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialUn campion mondial ia startul în Raliul Sibiului. Ce spune Stohl despre...

Un campion mondial ia startul în Raliul Sibiului. Ce spune Stohl despre Transfăgărășan

Raliul Sibiului, desfășurat între 10-12 noiembrie, atrage la linia de start, anul acesta, un fost campion mondial, Manfred Stohl. Pilotul austriac declară că este o plăcere să piloteze pe unul din cele mai frumoase drumuri din lume. 

„Campionatul României este unul puternic și sunt sigur că va fi o luptă strânsă cu piloții care au acceptat provocarea de a participa la Sibiu Rally Challenge. Vin la Sibiu să mă lupt pentru victorie, dar și pentru plăcerea de a pilota pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume”, a declarat Manfred Stohl, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Manfred Stohl, campion mondial în P-WRC în sezonul 2000, a confirmat participarea la Sibiu Rally Challenge, el urmând să participe împreună cu Tina Monego pe un Peugeot 207 S2000. „Mă simt bine în România și am acceptat cu plăcere provocarea de a lua startul la acest eveniment. Am auzit foarte multe lucruri despre Transfăgărășan și nu credeam că se va organiza vreodată o probă specială acolo”, a mai spus austriacul. 

Manfred Stohl nu este la prima sa vizită la Sibiu, austriacul participând în trecut la o ediție a Sibiu Rally Show, dar a fost prezent și ca șef al echipei pentru care au concurat Andreas Aigner și Toshi Arai la etapele din Intercontinental Rally Challenge și Campionatul European de Raliuri. 

Pilotul austriac a participat în numeroase curse din Campionatul Mondial de Raliuri. El se ocupă în prezent de echipa Stohl Racing care prepară modele de competiție pentru piloți înscriși în Campionatul Austriei sau în Campionatul European de Raliuri.

Sibiu Rally Challenge este organizat cu sprijinul Consiliul Local Sibiu. Partenerul principal al competiției este Orange România.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă