4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialUn an de la teribila explozie din Zalau

Un an de la teribila explozie din Zalau

– Familiile victimelor exploziei blocului E24 cer pedepsirea vinovatilor.

Un an de suferinta. Un an de lacrimi. Un an in care casa lor nu a fost acasa. Asa s-ar rezuma viata traita in ultimele 12 luni de catre familiile victime ale exploziei blocului E24 din Zalau.
In dimineata zilei de 14 septembrie 2007, o copila de doar 14 ani si un tanar de 21 de ani au trecut la cele vesnice. 19 familii s-au trezit fara agoniseala de o viata, fara case. "A fost un an de chin. Este groaznic sa stii ca ai copilarit intr-un loc care acum nu mai exista. Traiesc, totusi, cu speranta ca ne vom putea intoarce, candva, acasa", rosteste, cu vocea tremuranda Claudia simon. Isi doreste liniste si, asemeni vecinilor sai, asteapta ca vinovatii sa plateasca.
Aurora Satmari este o femeie marunta. Strange in mana stanga un buchet de flori pe care il aseaza pe locul unde fiica sa mai mare, Diana, si-a pierdut viata. Chipul ii este ravasit de suferinta, iar viata sa parca nu mai are sens: "Nu am facut aproape nimic in anul in care a trecut", sopteste, inecandu-si lacrimile. Laura, celalalt copil al sau, ii da, insa, puterea sa traiasca, dupa ce a fost la un pas sa o piarda si pe ea in explozie. Femeia cere dreptate. "stiu doar ca ancheta este in curs. De fiecare data cand punem intrebari, ni se spune sa asteptam".
Dupa slujba de la biserica, fostii locatari ai E24, rudele victimelor, prieteni, colegi de clasa cu tinerii decedati si chiar oameni simpli au venit la locul tragicului eveniment pentru a tine un moment de reculegere. Au aprins lumanari, au depus coroane si flori, au spus un "Tatal nostru" pentru odihna Dianei si a lui Paul.
Raspunsurile intarzie. Ancheta derulata in acest sens nu s-a finalizat nici acum. Doi tineri au pierit, zeci de oameni au ramas fara case.

Cele mai citite

Cazinoul din Constanța întredeschide ușa, după 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arăta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru că sunt refăcute după modelul original. Deși la începutul anului,...

Cazinoul din Constanța întredeschide ușa, după 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arăta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru că sunt refăcute după modelul original. Deși la începutul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozăvești va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, promit autorităților Terenul va fi refăcut complet, cu spații verzi, terenuri de joacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă