14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialUltimul atac pentru titlu

Ultimul atac pentru titlu

CSU Metal Galaţi, CSV 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo încep mâine lupta pentru desemnarea campioanei în Divizia A1 la volei feminin. Ultimul weekend voleibalistic al sezonului debutează vineri la Bucureşti. Dinamo este gazda ultumului turneu final din grupa valorică I-IV a Diviziei A1 la volei feminin, turneu în urma căruia vom afla numele viitoarei campioane.

În pole-position se află deţinătoarea titlului ultimilor trei ani, CSU Metal Galaţi, formaţia antrenată de Zoran Terzic având, înaintea turneului din Capitală, un avans de două puncte în faţa urmăritoarelor CSV 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo. În ciuda numeroaselor dificul­tăţi financiare, echipa de la Dunăre a reuşit să ducă la capăt sezonul şi să rămână aceeaşi echipă care a dominat categoric competiţia. De partea cealaltă, Tomis şi Dinamo încearcă din răsputeri să încheie supremaţia gălăţencelor, dar evoluţiile fluctuante au permis fetelor antrenate de Zoran Terzic să rămână în frunte.

Program avantajos

La prima vedere, programul este avantajos pentru CSU Metal Galaţi. Chiar după prima zi a turneului, gălăţencele îşi vor afla adversara principală. CSU joacă în compania celor de la Ştiinţa Bacău, echipă fără pretenţii la titlu, în timp ce Dinamo şi Tomis se vor lupta pentru rămânerea în cursa pentru titlu. Învingătoarea din acest meci va fi cea care în ultimele două zile de concurs va mai putea spera la titlu. Şansele sunt de partea celor de la Tomis care au un setaveraj mai bun. Echipa de pe litoral are însă nevoie şi de rezultatele indirecte. Mai exact, Tomis trebuie să învingă pe CSU în meciul programat sâmbătă (ora 15.00), însă are nevoie şi de un succes al celor de la Dinamo în faţa celor de la Galaţi, meci programat duminică, de la ora 18.00, ultimul al turneului de la Bucureşti.  

Tomitanele vor juca până la ultima minge

„Ştim că CSU este favorită şi are prima şansă, dar, atât timp cât şi noi suntem în cărţi, atunci vom juca. În ultimele două turnee le‑am văzut pe fete foarte hotărâte, iar rezultatele au fost pe măsură. Cu puţină atenţie în turneul de la Bacău, alta ar fi fost acum situaţia. Trecutul este trecut însă şi trebuie să facem acum tot posibilul pentru a câştiga. Din păcate, nu mai depinde totul de noi”, a declarat antrenorul constănţencelor, Constantin Alexe.

2 partide trebuie să piardă CSU Metal Galaţi în turneul de la Bucureşti pentru a fi depăşită de contracandidata CSV 2004 Tomis Constanţa.

Cele mai citite

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă