14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUhrin dat afara, Conceicao noul antrenor la CFR

Uhrin dat afara, Conceicao noul antrenor la CFR

» Portughezul Antonio Conceicao este noul tehnician al campionilor, dupa ce Dusan Uhrin Jr. a fost, asa cum era de asteptat, demis.

Ce nu s-a intamplat dupa rusinea de la Craiova, a avut loc dupa cel mai bun joc, din ultimele luni, al celor de la CFR Cluj. Consilierul-antrenor al campionilor, Dusan Uhrin Jr., a fost indepartat de pe banca ardelenilor din cauza evolutiilor dezamagitoare din acest retur. Alaturi de ceh a plecat si colaboratul sau, Ales Jindra, cel care era trecut la Federatie ca antrenor principal. Finantatorul Arpad Paszkany si presedintele Iuliu Muresan s-au miscat, ca intotdeauna, destul de rapid, astfel ca, ieri dimineata, le-a fost prezentat jucatorilor cel de-al patrulea antrenor al sezonului.

Portughezul Antonio Oliveira Conceicao va semna un contract pana in vara, cu optiune de prelungire pe inca doi ani si are ca obiectiv imediat ocuparea unuia dintre primele doua locuri la finalul sezonului. Surprinzator a fost faptul ca Oliveira Concecao a fost instalat ca antrenor sambata seara, iar lui Uhrin i s-a comunicat faptul ca nu mai are de lucru la CFR abia ieri dimineata. "La ora 09:00, l-am convocat pe Dusan la stadion si i-am comunicat ca nu mai este antrenorul CFR-ului. A mai ramas sa discute vreo 10 minute cu jucatorii, dupa care, la ora 10:00 le-am prezentat acestora noul antrenor, care a si condus primul antrenament.

 

Fotbalistii au fost foarte surprinsi la aflarea vestii", a povestit presedintele Iuliu Muresan cum a decurs dimineata de ieri. Conform oficialului clujean, Conceicao va putea sta legal pe banca la meciul de maine, cu Poli Iasi, deoarece rezilierea contractului lui Dusan Uhrin se va putea face foarte usor. Referitor la decizia de a-l demite pe Dusan Uhrin, finantatorul Arpad Paszkany a explicat, in stilul sau caracteristic, motivele despartirii de ceh. "Ca si in afacerile imobiliare, mie imi place sa investesc in sperante. Daca, la un moment dat, simt ca valoarea acelei investitii nu mai poate creste, atunci e nevoie de o schimbare. CFR-ul are un lot foarte valoros, insa, nu a evoluat la capacitatea maxima in acest retur. Nepotrivire de caracter, ar fi cea mai buna explicatie pentru despartirea de Uhrin", a spus Paszkany.

Noul antrenor al CFR-ului, Antonio Conceicao, este un mai vechi colaborator al formatiei ardelene, conform oficialilor din Gruia. De altfel, portughezul a si fost prezent in tribune la meciul campionilor cu FC Vaslui, astfel ca venirea acestuia pe banca alb-visiniilor nu a fost chiar o surpriza, desi Muresan si Paszkany au tinut sa infirme acest lucru. "Sunt bucuros si, in acelasi timp, onorat ca pot antrena un asemenea club. Pot sa promit ca voi munci foarte mult pentru a aduce din nou echipa acolo unde ii este locul", a spus tehnicianul care a parasit, in iarna, formatia portugheza Trofense.

Cele mai citite

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă