14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialUcraina acuză Rusia de agresiune, repetând scenariul din Georgia

Ucraina acuză Rusia de agresiune, repetând scenariul din Georgia

Preşedintele interimar al Ucrainei a acuzat vineri Rusia de agresiune deschisă şi a declarat că Moscova repetă un scenariu identic cu cel al războiului cu Georgia din 2008, informează Reuters.

Cerând preşedintelui Vladimir Putin să oprească „provocările” în regiunea ucraineană Crimeea, Oleksandr Turcinov a făcut o comparaţie cu intervenţia Rusiei în Georgia asupra regiunii separatiste Abhazia, populată majoritar de etnici ruşi, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ucraina denunţă încălcarea spaţiului aerian de către Rusia. Peste 2.000 de militari au fost mobilizaţi: „Asistăm la o INVAZIE ARMATĂ”

„Rusia a trimis forţe în Crimeea… ei lucrează acum la scenarii care sunt identice cu Abhazia, când au iniţiat un conflict militar, au început să anexeze teritoriul”, a declarat el în comentarii televizate.
 
„Mă adresez personal preşedintelui Putin, cerându-i să oprească imediat agresiunea nedisimulată şi să-şi retragă militarii din Crimeea”, a adăugat Oleksandr Turcinov.
 
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Angajat al Institutului de Medicină Legală Iaşi, arestat pentru trafic de influență

Un angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...
Ultima oră
Pe aceeași temă