17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialUcisă prin intermediar pentru 100.000 de euro

Ucisă prin intermediar pentru 100.000 de euro

Poliţia l-a reţinut pe avocatul Victor Teodorescu, acuzat că a organizat asasinarea soţiei sale pentru a-i încasa asigurarea de viaţă. Este primul caz de acest fel înregistrat în România.

După două luni de investigaţii, anchetatorii susţin că au găsit mobilul uciderii Violetei Teodorescu, înjunghiată de 25 de ori în gât, în propria casă din Braşov. Soţul victimei, Victor Teodorescu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, a comandat uciderea femeii. El l-ar fi pus pe Victor Preşmereanu, un tânăr de 21 de ani, să-i omoare soţia, în contul unei datorii de 60.000 de euro.

Iniţial, anchetatorii au avut dificultăţi în a găsi un fir către vinovat. Uşa nu era forţată, iar din vilă nu părea să lipsească nimic. Mai mult, poliţiştii au găsit în casă geanta victimei, în care erau 3.000 de lei. Totuşi, amprentele găsite în casă au dus, după numai trei zile, la Preşmereanu, care a fost imediat reţinut. Acesta se afla în baza de date a poliţiei, pentru că mai fusese arestat şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.

După două luni de anchetă poliţia a descoperit conexiuni dubioase între familia Preşmereanu şi soţul victimei. Mama acestuia apare printre clienţii reprezentaţi de Teodorescu în trecut. În plus, poliţia a aflat că femeia îi datora 60.000 de euro avocatului, la rândul său înglodat în datorii. Potrivit probelor anexate de procurori la dosar, Teodorescu a înscenat moartea soţiei sale pentru a pune mâna pe banii din asigurarea ei de viaţă, care se ridică la aproximativ 100.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Constrâns de anchetatori, Preşmereanu a dezvăluit cum Teodorescu l-a instigat la omor. Tânărul a mai povestit că avocatul i-a dat un bileţel prin care îi explica, pas cu pas, cum trebuie să acţioneze. Biletul a fost expertizat grafologic, iar anchetatorii confirmă că a fost scris de Teodorescu.

Pe data de 7 iunie, procurorul general al României, Laura Kovesi, a dispus ca dosarul să fie transferat de la Braşov la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar ieri au început audierile. Acuzat de instigare la omor, Victor Teodorescu riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Pe lângă arest, magistratul poate rămâne şi fără banii pentru care a pus la cale înscenarea. În prezent, compania la care era asigurată Violeta Teodorescu aşteaptă soluţionarea oferită de Parchet pentru a şti dacă soţul victimei poate primi despăgubirea de circa 100.000 de euro. Dacă acesta este găsit vinovat, banii vor ajunge la alţi moştenitori ai asiguratului, care nu au săvârşit fapte penale, potrivit reprezentanţilor Alico.

Teodorescu a fost timp de ani buni procuror criminalist. El a renunţat însă la această profesie şi a intrat în afaceri, alături de soţia sa. În 2007, a decis să devină avocat şi a cerut înscrierea în Baroul Braşov. Cererea sa a fost însă refuzată pe motiv de incompatibilitate. Un an mai târziu, a fost acceptat în Baroul Mehedinţi şi şi-a deschis un cabinet individual de avocatură la Drobeta Turnu Severin.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu ironic la întrebarea dacă împarte același bazin electoral cu Mircea Geoană: Nu l-am găsit acolo

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de...

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...
Ultima oră
Pe aceeași temă