22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial„U" Mobitelco rămâne fără Rob Thomson

„U” Mobitelco rămâne fără Rob Thomson

Unul dintre jucătorii echipei de baschet masculin „U” Mobitelco BT Cluj care a pus serios umărul la cucerirea titlului de campioană în sezonul trecut, Rob Thomson, a decis să-şi încheie cariera. Pivotul cu dublă cetăţenie, rwandeză şi americană, se va ocupa de un program de pregătire al copiilor din Rwanda şi, pentru acest lucru, este nevoit să renunţe la cariera profesionistă. „Am luat decizia ca acum, doar să joc baschet la acest nivel nu este cel mai satisfăcător lucru pentru mine. Am această oportunitate de a implementa un program în Rwanda pentru dezvoltarea copiilor. De peste un an încerc asta, însă doar în urmă cu o săptămână am primit fondurile necesare”, a spus sportivul.

Un sârb, în locul lui Thomson

„În acelaşi timp, soţia mea a aplicat (n.r. – a candidat) pentru o slujbă în urmă cu un an şi acum trebuie să înceapă lucrul. Vreau să fac şi altceva în această viaţă decât să joc baschet. Sâmbătă, cu BC Timişoara, va fi ultimul meu meci din cariera profesionistă şi voi lupta în fiecare secundă pentru victorie”, a declarat jucătorul care, la doar 29 de ani, se va retrage din activitate. Baschetbalistul născut în SUA, dar care a ales să evolueze pentru Rwanda, a fost deranjat de zvonurile prin care s-ar fi certat cu antrenorul Marcel Ţenter şi că ar fi ales să evolueze la BC Mureş sau Gaz Metan Mediaş. „Nu este adevărat cum că m-aş fi certat cu Marcel. Ba dimpotrivă, conducerea a încercat să mă convingă să rămân până în iarnă, însă nu puteam rata această şansă, mai ales că peste un an ne vom întoarce în SUA”, a mai spus Thomson. Locul său la „U” Mobitelco va fi luat de către sârbul Vladimir Mijovic.

 

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă