22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial„U" Cluj a renăscut într-o săptămână

„U” Cluj a renăscut într-o săptămână

Una dintre echipele de tradiţie ale fotbalului românesc a trecut de la agonie la extaz în ultimele şapte zile, iar acum se gândeşte din nou la cupele europene.

Istoria Universităţii Cluj, echipă înfiinţată acum mai bine de 90 de ani, a fost mereu una zbuciumată, iar lucrurile nu puteau să decurgă altfel nici în această vară. Scoasă la vânzare de Florian Walter, după ce omul de afaceri a motivat plecarea sa din Ardeal prin faptul că administraţia locală nu a vrut să-l ajute la conducerea clubului „studenţesc”, o singură persoană părea interesată să o preia pe „U”. Când toată lumea se aştepta ca Adrian Marţian să fie noul patron al echipei, Ana Maria Prodan a şocat întreg fotbalul românesc atunci când a anunţat, fix în urmă cu o săptămână, că este noul finanţator al Universităţii. Că va prelua oficial frâiele echipei abia după un audit, ce va fi finalizat în câteva săptămâni sau că Ioan Mărginean va rămâne reprezentantul lui Florian Walter la şefia clubului universitar, contează mai puţin acum pentru staff-ul şi jucătorii echipei clujene. Cea mai mare mulţumire pentru „U” Cluj este că actuala incertitudine din fruntea clubului a dus la schimbarea obiectivului pentru sezonul următor, iar un loc de cupă europeană a intrat din nou în vizorul unei formaţii care, în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, îşi făcea calcule pentru evitarea retrogradării.

Fotbalul, ca un business

„Am venit pentru a face lucruri bune la Cluj, aşa cum am făcut peste tot unde am fost. Vreau să aduc vreo 10 jucători în total care să îşi facă treaba, iar apoi să îi vindem, aşa cum s-a întâmplat la Chiajna. Eu văd fotbalul ca pe o afacere, chiar dacă ştiu că suporterii gândesc cu sufletul. După finalizarea auditului voi prelua oficial clubul şi sperăm că vom termina în primele 10 formaţii la anul. Claudiu Niculescu a rămas antrenor pentru că îl cunosc de foarte mult timp, iar suporterii îl iubesc pentru că nu a vrut să plece odată cu Florian Walter”, a declarat cea mai activă femeie din fotbalul românesc şi singura, din istoria acestui sport autohton, care va deveni patron la o echipă. Faţă de „era Walter”, Ana Maria Prodan pare că are mai mult succes şi în relaţia cu autorităţile locale. Noul primar al Clujului, Emil Boc, a declarat deja că va face totul pentru ca Universitatea să rămână în Liga I. „Mă voi întâlni cu toţi cei care doresc ca <<U>> Cluj să rămână în Divizia A şi să facă performanţă. Aceste persoane vor avea un partener şi un susţinător în mine, iar eu voi face totul pentru ca Universitatea să rămână în prima divizie”, a spus Boc, care a câştigat un nou mandat în fruntea administraţiei publice locale şi datorită voturilor primite de la susţinătorii „şepcilor roşii”. Ana Maria Prodan a reuşit să aducă la „U” cinci jucători până acum, iar un al şaselea, Dorin Goga, pare tot mai aproape de Cluj. După spusele fostului impresar, ceilalţi patru jucători care ar urma să mai vină la Universitatea se vor alătura lotului în cantonamentul „studenţilor” din Austria, acolo unde alb-negrii au plecat în această dimineaţă. Elevii lui Claudiu Niculescu vor sta în stagiul austriac până în 9 iulie, timp în care vor disputa minim cinci partide amicale.

CFR îşi vede de victorii

Cele două rivale din Cluj, Universitatea şi CFR, se vor pregăti în următoarele zile la câteva zeci de kilometri distanţă una de cealaltă. Dacă „U” tocmai va începe stagiul din Austria, CFR-iştii au marcat deja 17 goluri în cele două partide amicale desfăşurate până acum. Cadu şi colegii săi au programat, astăzi, un al treilea meci, contra cehilor de la Sparta Praga, după care se vor muta într-un alt cantonament din Austria, pentru încă trei partide de verificare. Cum ambele echipe din Cluj vor termina pregătirea austriacă în aceeaşi zi, 8 iulie, foarte probabil vor împărţi acelaşi avion la întoarcere.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Victorie răsunătoare pentru echipa lui Xavi Pascual în Liga Campionilor!

Fostul antrenor dinamovist Xavi Pascual a obținut o victorie impresionantă la cârma echipei Veszprem, învingând PSG cu scorul de 41-28 în grupele Ligii Campionilor...

Victorie răsunătoare pentru echipa lui Xavi Pascual în Liga Campionilor!

Fostul antrenor dinamovist Xavi Pascual a obținut o victorie impresionantă la cârma echipei Veszprem, învingând PSG cu scorul de 41-28 în grupele Ligii Campionilor...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...
Ultima oră
Pe aceeași temă