34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecial"U" Cluj a murit frumos

“U” Cluj a murit frumos

– Universitatea a fost printre cele mai laudate echipe din Liga I, insa lipsa de experienta si problemele financiare au costat-o locul din primul esalon.

Universitatea Cluj s-a reintors la inceputul acestui sezon, dupa opt ani de pauza, printre cele mai bune echipe ale tarii. "sepcile rosii" au fost, insa, in acest campionat, un fel de Sportul Studentesc pe vremuri. Clujenii evoluau avantat in fiecare meci, isi creau foarte multe ocazii, insa primeau goluri usor si, per total, strangeau foarte putine puncte. Pentru elevii antrenati de Adrian Falub, meciul cu Unirea Urziceni, din etapa a doua, a fost primul si, probabil, cel mai important moment psihologic al acestui sezon. Goga si compania aveau 2-0 pe terenul ialomitenilor, in minutul 75, insa ultimul sfert de ora avea sa devina, practic, inceputul sfarsitului sperantelor Universitatii de ramanere in primul esalon. Unirea a marcat de trei ori in poarta lui Martin Tudor, iar clujenilor nu le-au venit sa creada pe langa ce sansa au trecut. "Studentii" au acuzat din plin socul, iar in urmatoarele opt etape au acumulat sase infrangeri, doar doua egaluri si au marcat de trei ori in propria poarta.

 

Dupa aceasta "performanta", toata conducerea echipei care asigurase promovarea in prima liga a demisionat. In locul lor a venit fostul prefect al Clujului, Alin Tise, fostul finantator al Politehnicii Timisoara, Anton Dobos si antrenorul Gheorghe Multescu. "Turcul" a inceput bine pe banca noii sale echipe, iar la al doilea sau meci a reusit sa bata pe Steaua, prima victorie din acest campionat. Totul a fost, insa, doar un simplu foc de paie, pentru ca alb-negrii au incheiat turul tot pe ultima pozitie in clasament. Pauza de iarna avea sa fie una plina de evenimente pentru clujeni. Dobos a preluat in totalitate puterea la echipa, Tise si Multescu au fost eliminati, iar "Toni" a schimbat aproape intreg lotul de jucatori. Alpar Meszaros, al carui varf al carierei de antrenor a fost un post la Industria Sarmei Campia Turzii, a fost adus pentru a incerca sa o salveze pe "U".

VALIZA
Cum Universitatea Cluj doar de un sezon normal nu s-a putut bucura, sfarsitul acestuia nu putea fi altfel. In ultima etapa, "sepcile rosii" i-au intalnit pe rivalii de la CFR Cluj si trebuiau sa castige si pentru o suma de bani venita din partea patronului Stelei, Gigi Becali, a carui echipa era in lupta pentru titlu cu feroviarii. Valiza in care se aflau aproximativ 1,7 milioane de euro a fost interceptata, insa, de DNA. In urma acestui caz, presedintele lui "U", Anton Dobos, a fost interzis doi ani pe orice stadion din Romania, iar Universitatea a fost penalizata cu sapte puncte.

Cele mai citite

Raport Anual Revolut, 2023: Venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD

În 2023, Revolut a realizat venituri de peste 2,2 miliarde dolari și un profit record de 545 milioane dolari. Veniturile grupului au crescut cu 95%...

Nici micile cadouri de an electoral nu i-au atras pe elevi

Mai ales în acest super an electoral, vedem politicieni din toate partidele manifestând o preocupare fantastică pentru Educație. Președintele Klaus Iohannis, părintele României Educate își...
Ultima oră
Pe aceeași temă