17.3 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTVR analizeazฤƒ situaลฃia fostei prezentatoare a emisiunii dedicate romilor

TVR analizeazฤƒ situaลฃia fostei prezentatoare a emisiunii dedicate romilor

Producฤƒtorul general al TVR a iniลฃiat procedura pentru declanลŸarea cercetฤƒrii administrative în cazul fostei prezentatoare a emisiunii dedicate minoritฤƒลฃii rome, Mihaela Drฤƒgan, care a spus cฤƒ nu a avut un contract de muncฤƒ ลŸi nu a fost plฤƒtitฤƒ pentru munca sa, informeazฤƒ Mediafax.

CiteลŸte ลŸi: Comisia de eticฤƒ a TVR, sesizatฤƒ în cazul fostei prezentatoare a emisiunii dedicate romilor

"Producฤƒtorul General al TVR (Cristian Zgabercea, n.r.) a iniลฃiat procedura pentru declanลŸarea cercetฤƒrii administrative în cazul situaลฃiei semnalate. În acelaลŸi timp, a fost sesizatฤƒ ลŸi Comisia de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj din TVR, care funcลฃioneazฤƒ ca o structurฤƒ independentฤƒ, cu un rol consultativ, ce supravegheazฤƒ respectarea ลŸi aplicarea Statutului ziaristului din televiziunea publicฤƒ", se spune într-o precizare transmisฤƒ de reprezentanลฃii Societฤƒลฃii Române de Televiziune (SRTv).

Mihaela Drฤƒgan, care, din ianuarie, a moderat la TVR emisiunea sฤƒptฤƒmânalฤƒ dedicatฤƒ minoritฤƒลฃii rome "Fฤƒrฤƒ etichetฤƒ", a declarat duminicฤƒ, pentru MEDIAFAX, cฤƒ vrea sฤƒ dea în judecatฤƒ Televiziunea românฤƒ pentru cฤƒ, în perioada în care a lucrat pentru aceasta, nu a avut un contract de muncฤƒ ลŸi nu a fost plฤƒtitฤƒ.

CiteลŸte ลŸi: O fostฤƒ moderatoare vrea sฤƒ dea în judecatฤƒ TVR. Care este motivul

Mihaela Drฤƒgan este actriลฃฤƒ ลŸi activistฤƒ de etnie romฤƒ, iar, din luna ianuarie, a moderat la Televiziunea românฤƒ emisiunea sฤƒptฤƒmânalฤƒ de tip magazin dedicatฤƒ minoritฤƒลฃii romilor "Fฤƒrฤƒ etichetฤƒ", fฤƒrฤƒ sฤƒ aibฤƒ însฤƒ contract de muncฤƒ încheiat ลŸi sฤƒ fie remuneratฤƒ pentru activitatea sa.

Potrivit Mihaelei Drฤƒgan, în luna decembrie a fost chematฤƒ pentru a face parte din noul proiect pentru emisiunea dedicatฤƒ minoritฤƒลฃii rome, pe 7 ianuarie a dat o probฤƒ de moderare ลŸi, pe 14 ianuarie, a avut loc prima înregistrare.

"La întâlnirea la care mi s-a propus sฤƒ fiu moderatoare – dupฤƒ ce dฤƒdeam aceastฤƒ probฤƒ – nu mi s-a comunicat absolut nicio sumฤƒ de bani, mi s-a spus cฤƒ nu va fi o sumฤƒ foarte mare, cฤƒ TVR-ul nu are bani, cฤƒ ei vor încerca sฤƒ acopere plata mea din niลŸte servicii promoลฃionale pe care le-ar fi fฤƒcut unor firme, care ar fi plฤƒtit pentru aceste servicii, ลŸi onorariul meu ar fi fost asigurat de acolo, dar nu mi-au spus nimic clar. Eu am fost foarte entuzismatฤƒ, mi-am dorit foarte mult sฤƒ existe o emisiune în care sฤƒ se vorbeascฤƒ just despre romi ลŸi sฤƒ fie reprezentaลฃi ลŸi astfel încât nu am insistat sฤƒ mi se spunฤƒ cu ce sumฤƒ voi fi plฤƒtitฤƒ. Mi s-a spus de la început cฤƒ prima lunฤƒ oricum nu voi fi plฤƒtitฤƒ deloc ลŸi se va numi perioadฤƒ de probฤƒ", a declarat pentru MEDIAFAX Mihaela Drฤƒgan, precizând cฤƒ s-a gândit cฤƒ motivul pentru care nu semneazฤƒ niciun contract este pentru cฤƒ se aflฤƒ în perioada de probฤƒ.

"Numai cฤƒ mi se pฤƒrea totuลŸi ciudat ca eu sฤƒ fiu în perioadฤƒ de probฤƒ ลŸi imaginea mea sฤƒ aparฤƒ totuลŸi la televizor. ลži, dacฤƒ aลŸ fi fost în perioadฤƒ de probฤƒ ลŸi n-aลŸ fi trecut, ce s-ar fi întâmplat? Dupฤƒ douฤƒ-trei ediลฃii ar fi spus gata, stop emisiunii?", a completat Mihaela Drฤƒgan.

Aceasta a mai spus cฤƒ nu i s-a comunicat de la început cât dureazฤƒ perioada de probฤƒ, aflând recent cฤƒ este vorba despre trei luni.

"Întâlnirile mele cu ลŸeful emisiunilor pentru minoritฤƒลฃi (Cฤƒtฤƒlin Sava, n.r.) au fost foarte puลฃine ลŸi n-am putut sฤƒ mฤƒ întâlnesc cu el. El se ocupฤƒ de partea asta cu contractul. Eu mฤƒ întâlneam foarte des cu producฤƒtoarea (Mimi Necula, n.r.). ลži, când s-a întâmplat sฤƒ mฤƒ întâlnesc cu el, l-am întrebat – asta a fost dupฤƒ o lunฤƒ ลŸi jumฤƒtate. Dânsul mi-a spus: «Nu ลฃi-am spus cฤƒ eลŸti în perioadฤƒ de probฤƒ? O sฤƒ-l semnฤƒm sฤƒptฤƒmâna viitoare ลŸi o sฤƒ primeลŸti ลŸi tu niลŸte bฤƒnuลฃi»", a mai spus fosta moderatoare TVR.

De asemenea, Mihaela Drฤƒgan a precizat cฤƒ au existat diferenลฃe de opinie în realizarea emisiunii între ea ลŸi producฤƒtoarea Mimi Necula.

La momentul respectiv, reprezentanลฃii Televiziunii române, contactaลฃi de MEDIAFAX, nu au oferit un punct de vedere în legฤƒturฤƒ cu acuzaลฃiile aduse de Mihaela Drฤƒgan.

Pe de altฤƒ parte, ActiveWatch a anunลฃat, luni, cฤƒ a sesizat Comisia de Eticฤƒ a TVR în legฤƒturฤƒ cu acuzaลฃiile aduse instituลฃiei de Mihaela Drฤƒgan.

Comisia de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj din TVR este în prezent în curs de constituire, dupฤƒ ce mandatul foลŸtilor membri ai Comisiei s-a încheiat.

Astfel, TVR a organizat sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ alegeri pentru desemnarea membrilor Comisiei de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj. Surse din TVR au declarat sâmbฤƒtฤƒ, pentru MEDIAFAX, cฤƒ, dupฤƒ numฤƒrarea voturilor exprimate, a rezultat urmฤƒtorul clasament: Horia GruลŸcฤƒ (cu 151 de voturi valabil exprimate), Marian Voicu (cu 142 de voturi valabil exprimate), Ioana MureลŸan (112), Gabriela Avram (98), Rฤƒzvan Butaru (91), Bogdan Tomulicฤƒ (88), Sorin Rada (73), Valentin Popa (63), Luminiลฃa Velciu (56), Dumitru Bฤƒdiลฃa (45), Maria ลขilicฤƒ (33) ลŸi Adrian Ionescu (14).

Candidaลฃii clasaลฃi pe primele zece locuri, în ordinea numฤƒrului de voturi obลฃinute, vor fi propuลŸi spre validare Consiliului de Administraลฃie al SRTv, dupฤƒ cum urmeazฤƒ: primii cinci clasaลฃi, în ordinea numฤƒrului de voturi obลฃinute în cadrul scrutinului – pentru calitatea de membru titular în Comisia de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj a SRTv; urmฤƒtorii cinci clasaลฃi, tot în ordinea numฤƒrului de voturi obลฃinute – pentru calitatea de membru supleant.

Conform capitolului II, articolul 1 din Regulamentul de Organizare ลŸi Funcลฃionare a Comisiei de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj din SRTv, comisia este formatฤƒ din ลŸapte membri, dintre care un reprezentant al Consiliului de Administraลฃie, un reprezentant al preลŸedintelui-director general ลŸi cinci reprezentanลฃi propuลŸi de plenul ziariลŸtilor din televiziunea publicฤƒ ลŸi validaลฃi de Consiliul de Administraลฃie.

Legea 41 din 1994 privind organizarea ลŸi funcลฃionarea Societฤƒลฃii Române de Televiziune (SRTv) prevede existenลฃa unei "instanลฃe interne de arbitraj", care are ca scop "soluลฃionarea divergenลฃelor privitoare la aplicarea statutului". Totodatฤƒ, Statutul Ziaristului din SRTv prevede constituirea Comisiei de Eticฤƒ ลŸi Arbitraj a TVR, care este "garant al respectฤƒrii ลŸi aplicฤƒrii acestui Statut".

Cele mai citite

Investiศ›ie de peste 800 de milioane de lei รฎn modernizarea reศ›elelor de gaze

Guvernul a aprobat finanศ›area a 18 proiecte รฎn domeniul energiei ศ™i extinderea programului Creditul Fermierului Premierul a anunลฃat, รฎn cadrul ลŸedinลฃei de Guvern, cฤƒ vor...

Aryna Sabalenka a egalat o performanศ›ฤƒ istoricฤƒ a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka continuฤƒ sฤƒ impresioneze รฎn circuitul WTA, dupฤƒ ce a obศ›inut o victorie categoricฤƒ รฎmpotriva Katerinei Siniakova la turneul de la Wuhan. Bielorusa,...

Marcel Ciolacu e ironic: โ€žVฤƒ dau o veste tristฤƒ astฤƒzi: nu va fi nici o creศ™tere de cotฤƒ de TVAโ€

Ministrul de Finanศ›e vine cu veศ™ti bune de la negocierile cu Comisia Europeanฤƒ, spune Marcel Ciolacu: โ€žVฤƒ dau o veste tristฤƒ astฤƒzi: nu va...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ