21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist: Koev, primul străin dublu câştigător al Micii Bucle

Turul Ciclist: Koev, primul străin dublu câştigător al Micii Bucle

Cum era de aşteptat, ultima etapă a ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României, care s-a încheiat la Constanţa, după un parcurs de 156 km început la ieşirea din Slobozia, nu a adus modificări în ierarhia finală a compeţiei. Bulgarul Vladimir Koev, de la echipa Hemus 1896 Vivelo, a câştigat detaşat la general, avantajul de aproape 4 minute graţie căruia a devenit liderul clasametului general chiar după a doua etapă a Turului dovedindu-se imposibil de recuperat de vreunul dintre cei 79 de rutieri care s-au aliniat la start în prima zi a competiţiei. La 31 de ani, Koev a reeditat succesul obţinut în 2004 în Mica Buclă, şi a devenit primul rutier străin care şi-a dublat succesul. Cu cele două victorii el i s-a alăturat rutierului român Mircea Romaşcanu, care are în palmares tot atâtea succese, dar recordul este deţinut de Constantin Dumitrescu, care a câştigat de trei ori competiţia ciclistă din România, în 1954, 1955 si 1956.

Ultima etapă, a 7-a, care s-a desfăşurat pe o căldură infernală, mercurul din termometre urcând până aproape de 40 de grade Celsius, a fost adjudecată pe Bulevardul Tomis de germanul Henrich Berger, de la echipa românească Mazicon. El a fost urmat de italianul Rino Zampilli (Hemus 1896), ocupantul locului doi şi de bulgarul Svetoslav Chanliev (Hemus 1896), al treilea clasat.
Sprintul la Hârşova a revenit lui Piergiacomo Marcolina (Italia-CT Friuli), iar cel din localitatea Mihail Kogălniceanu, lui Alex Buttazzoni.
Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost câstigat de Alexandru Ciocan (CS Dinamo Bucuresti), care a ocupat locul 11 în clasamentul general, la 9 minute si 15 secunde de învingator. Tricoul verde, pentru cel mai bun căţărător, i-a revenit italianului Bruno Rizzi, tricoul roşu – al celui mai bun sprinter – a fost câştigat de Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli), iar grecul Ioannis Tamouridis şi-a adjudecat tricoul alb al competiţiei, al celui mai bun rutier în clasamentul general individual pe puncte.

 

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă