17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialTurneu umanitar pentru balerinul diagnosticat cu ALS

Turneu umanitar pentru balerinul diagnosticat cu ALS

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa şi Asociaţia Culturală Spectacol­Art, București, organizează în perioada 9.03.-11.03.2015 un turneu în țară cu spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de P. I. Ceaikovski cu următorul program: GALAŢI – 9.03., la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, la orele 19:00; BACĂU – 10.03, la Teatrul „Radu Beligan”, la orele 19.30; IAŞI – 11.03., la Teatrul „Luceafărul”, la orele 19:30.

Turneul îi este dedicat lui Bogdan George Nicula, balerinul care la numai 35 de suferă de o boală cumplită. În luna decembrie 2014, el a descoperit că suferă de Scleroză ­laterală amiotrofică (ALS), o ­boală de tip neurologic care afectează funcţiile vitale. ALS atacă celulele nervoase care controlează mişcarea voluntară, ceea ce, în timp, face ca mişcarea mâinilor, picioarelor şi a muşchilor să fie extrem de dificilă. Starea lui este destul de gravă, boala avansând de patru ori mai repede decât în mod ­normal, iar în acest moment este imobilizat, mişcarea membrelor fiind ­aproape imperceptibilă. O operație în Thailanda, în valoare de 50.000 de euro, este singura sa șansă.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă